Hlavní obsah

Keysová - Strýcová 6:4, 4:6, 6:3 Hlaváčková s Hradeckou jsou v Římě v semifinále, Strýcová dohrála

Aktualizováno

Tenistka Barbora Strýcová si semifinále turnaje v Římě nezahraje. Ve čtvrtfinále prohrála po více než dvou hodinách 4:6, 6:4 a 3:6 s Američankou Madison Keysovou, která ve druhém kole vyřadila Petru Kvitovou. Keysová se ve svém prvním semifinále v sezóně utká se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou. Mezi poslední čtyři deblové páry postoupily Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Lucie Hradecká.

Článek

Třicetiletá fedcupová vítězka Strýcová vstoupila do utkání s o devět let mladší soupeřkou ve velkém stylu a po dvou brejcích vedla už 3:0. Keysová, která je na žebříčku o 12 míst výše, ale srovnala a po třetím úspěšném brejku získala i první sadu.

Ve druhém setu si obě tenistky držely podání až do stavu 5:4 pro Strýcovou, která nakonec dotáhla sadu do vítězného konce. Obdobný průběh měl i rozhodující set. Klíčový moment nastal v osmém gamu, kdy Keysová čistou hrou prolomila soupeřčino podání a vzápětí zápas doservírovala.

Strýcová tak Keysové neoplatila jen několik dnů starou porážku z 2. kola turnaje v Madridu a v třetím vzájemném utkání si připsala druhou prohru. Čtvrtfinálovou účastí si nicméně v Římě vytvořila osobní maximum, při předchozích dvou startech tu neuhrála ani kolo.

H+H si zahrají o finále, Djokovič zdolal Nadala

Čtvrtý nasazený pár Hlaváčková, Hradecká ve čtvrtfinále jako první v antukové části sezóny vyzrál na dvojici Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová, která za sebou měla sérii 15 vyhraných zápasů. Stříbrné olympijské medailistky nad Francouzkami, které ovládly turnaje v Charlestonu, Stuttgartu a Madridu, zvítězily dvakrát 6:4.

O druhé společné letošní finále se Hlaváčková s Hradeckou utkají s Ruskami Jekatěrinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou, s nimiž prohrály všechny tři vzájemné duely 0:2 na sety.

V mužském čtvrtfinále porazil nejvýše nasazený Srb Novak Djokovič turnajovou pětku Španěla Rafaela Nadala 7:5 a 7:6 a v duelu současné a bývalé světové jedničky si připsal sedmé vítězství za sebou. V semifinále se Djokovič utká s Japoncem Nišikorim.

Belgičan David Goffin, který ve čtvrtek uštědřil dva kanáry Tomáši Berdychovi, nestačil na Brita Andyho Murrayho. Se světovou trojkou prohrál 1:6 a 5:7. Murrayho čeká v boji o finále Francouz Lucas Pouille, který se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace jako lucky loser.

Řím (antuka):
Muži (dotace 4 300 755 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Pouille (Fr.) - Mónaco (Arg.) bez boje
Murray (2-Brit.) - Goffin (12-Belg.) 6:1, 7:5
Djokovič (1-Srb.) - Nadal (5-Šp.) 7:5, 7:6 (7:4)
Nišikori (6-Jap.) - Thiem (13-Rak.) 6:3, 7:5
Ženy (dotace 2 399 000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Keysová (USA) - Strýcová (ČR) 6:4, 4:6, 6:3
S. Williamsová (1-USA) - Kuzněcovová (9-Rus.) 6:2, 6:0
Muguruzaová (3-Šp.) - Bacsinszká (11-Švýc.) 7:5, 6:2
Beguová (Rum.) - Doiová (Jap.) 6:2, 7:6 (7:3)
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková, Hradecká (4-ČR) - Garciaová, Mladenovicová (5-Fr.) 6:4, 6:4

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner