Hlavní obsah

Mladé Češky na Roland Garros popřely mýtus o Hingisové. Pokud déšť poleví, vyrukují na duo H+H

V roce 1998 získala Martina Hingisová tři grandslamové tituly ve čtyřhře po boku Jany Novotné. V neděli se švýcarská tenisová legenda dočkala nečekaného a krajně nepříjemného překvapení od svěřenkyně své tehdejší spoluhráčky. Barbora Krejčíková ve dvojici s Kateřinou Siniakovou způsobily na French Open senzaci a dnes se utkají v českém souboji s Andreou Hlaváčkovou a Lucií Hradeckou o postup do semifinále Roland Garros. V Paříži ale opět prší a hrát se nezačne dříve než po poledni.

Foto: Profimedia.cz

Vyřazením deblových světových jedniček se Barbora Krejčíková (vlevo) s Kateřinou Siniakovou postaraly v Paříži o prvotřídní senzaci.

Článek

Měla to být spíš jen formalita: pár Hingisová, Mirzaová vyhrál na grandslamech dvacet zápasů v řadě a v Paříži si dělal zálusk na čtvrtý titul po sobě. Mladé Češky se švýcarsko-indickým duem prohrály letos jednoznačně ve Stuttgartu. A přesto si po zápase radostně padly kolem krku.

„Šly jsme na kurt s tím, že budeme bojovat. Domluvily jsme si společně nějakou strategii a zkusily ji naplnit," tvrdila Kateřina Siniaková po dvousetové výhře 6:3, 6:2.

„A bylo to úžasné," jásala po zápase Barbora Krejčíková, ale neprozradila, zda se o taktice radila také s trenérkou Novotnou, která měla do Francie dorazit až během pondělka.

Česko má jisté semifinále

Uvidí tak dnešní české čtvrtfinále, pokud počasí dovolí, kde na opačné straně kurtu budou stát Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou. „Já myslím, že to je dobře. Aspoň bude mít Česko jeden tým v semifinále. Budeme se snažit, abychom to byly my," řekla Krejčíková.

Se Siniakovou jsou dlouho sehrané, společně v roce 2013 ovládly čtyřhru na juniorkách v Paříži, Wimbledonu i na US Open. A mezi seniorkami teď popřely mýtus o současné neporazitelnosti Hingisové s Mirzaovou.

„Na Martinu se musí hrát rychle a výborně servírovat. Pak nemá šanci rozehrát divadlo, na jaké je zvyklá," tvrdil český fedcupový kapitán Petr Pála, když Hradecká s Karolínou Plíškovou vyhrály v semifinále ve Švýcarsku rozhodující debl nad párem Hingisová, Golubicová. Přišly na to i Krejčíková se Siniakovou.

Který český pár postoupí do semifinále debla na French Open?
Hlaváčková, Hradecká
68,3 %
Krejčíková, Siniaková
31,7 %
Celkem hlasovalo 8265 čtenářů.

Reklama