Hlavní obsah

Murray a Djokovič, na bitvu velikánů v Davis Cupu nedojde

Praha

Fanoušci v Bělehradu se boje největších tenisových es současnosti nedočkají. Srbská světová jednička Novak Djokovič po nečekaném výpadku ve třetím kolem Wimbledonu oznámila, že čtvrtfinále Davis Cupu proti Velké Británii nebude s její účastí. Patrně stejný krok zvolí i Andy Murray, který v neděli triumfoval v All England Clubu.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Andy Murray vyhrál v neděli Wimbledon, teď si ale potřebuje odpočinout.

Článek

Světová dvojka diskutovala o své účasti s kapitánem týmu. Leon Smith však neslyšel slova, která by ho potěšila. „Mluvil jsem s Leonem krátce. Budu si s ním volat, ale vidím to jako nepravděpodobné," citoval posledního krále Wimbledonu server telegraph.co.uk.

Britové jsou obhájci titulu, od své jedničky se patrně dočkají jen podpory v hledišti, Murray plánuje přicestovat do Bělehradu. „Andy řekl, že je připravený a pojede. Znovu prokázal velké odhodlání bojovat za svou zemi," pravil britský kapitán Smith. Jenže to bylo ještě před vítězným víkendem na trávě.

Potřebuju pár dnů volna, vysvětloval Murray

Hlavním důvodem absence má být nabitá druhá polovina sezóny, která představuje nejen US Open, ale také olympijské hry v brazilském Riu. „Opravdu nevím, pokud nebudu hrát, podpořil bych tým přes víkend a byl jeho součástí. Posledních několik měsíců bylo opravdu dlouhých, nejdelších v mé kariéře. Potřebuju pár dnů volna," vysvětloval Murray. V nominaci Velké Británie tak je jeho bratr Jamie, Kyle Edmund, Dan Evans a Dominic Inglot.

Zklamání z předčasného konce ve Wimbledonu mělo pravděpodobně vliv i na Djokovičovo rozhodnutí, toho vyřadil ve třetím kole Sam Querrey z USA a světová jednička přišla o šanci vyhrát pátý grandslam v řadě.

„Nebudu hrát Davis Cup proti Británii," byl stručný Djokovič pro server americké televizní stanice ESPN. I Srb má velmi našlapaný program pro následující týdny, musí tedy najít čas i na odpočinek v nadupaném roce. Dan Evans, dvojka britského týmu, připustil, že absence Djokoviče by byla velkým impulsem pro jeho tým. „To samozřejmě, ale stále to bude obtížné."

O víkendu se představí na kurtech v Třinci i česká reprezentace, kde tým vedený Jaroslavem Navrátilem přivítá ve čtvrtfinále Davis Cupu Francii. Domácímu týmu bude také chybět jednička, Tomáš Berdych nenastoupí. Důvod? Nabitý program.

Postoupí do semifinále Davis Cupu Srbsko, nebo Velká Británie?
Srbsko
80,3 %
Velká Británie
19,7 %
Celkem hlasovalo 1179 čtenářů.

Reklama