Hlavní obsah

Davis Cup psychicky nezvládám, nedokážu všechno hodit za hlavu, kál se Veselý

Třinec

Smír zavládl v Třinci po prvním dnu daviscupového čtvrtfinále s Francií. Válečník Lukáš Rosol sice na úvod senzačně přemohl v pěti setech Jo-Wilfrieda Tsongu, jenže Jiří Veselý nezvládl roli české jedničky a dostal školení od debutanta Lucase Pouilleho.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jiří Veselý v zápase s Francouzem Lucasem Pouillem ve čtvrtfinále Davisova poháru.

Článek
Fotogalerie

1:1. To byl sice kapitánem Jaroslavem Navrátilem vyhlížený stav, ve světle pátečních událostí ale vypadá jako promarněná šance. Zatímco Rosol žebříčkový rozdíl vymazal bojovností, proti 10. hráči planety odvrátil dva mečboly a za heroický výkon si výhru zasloužil, osmifinalista Wimbledonu Veselý se herně sesypal.

„V Davis Cupu se nedokážu dostat do své ‚zóny', abych všechno hodil za hlavu, a psychicky to nezvládám. Dělal jsem chybu za chybou," zkritizoval se Veselý, který má v daviscupových dvouhrách bilanci 3:5, za nerozhodnutého stavu zatím vyhrál jedinou. „Snad jen jeden zápas v Davis Cupu mi trochu líp vyšel," drbal si hlavu padesátý tenista světa.

Kapitánova obava se tak potvrdila. „Za stavu 0:1 by se šlo Jirkovi na kurt lépe, teď byl ale nervózní a špatně servíroval. Přitom celý týden tady v tréninku podával perfektně a najednou měl kvantum nevynucených chyb. On, který nevynucených chyb dělá minimálně," dodal Navrátil.

Rosol do čtyřhry zřejmě nenastoupí

V sobotu od 12 hodin je na programu klíčová čtyřhra. Nahlášen do ní byl pár Pavlásek, Štěpánek. „Rosol je velký bojovník, ale odehrál pět setů a já chci zátěž rozložit na víc hráčů," nebude podle všeho Navrátil měnit sestavu.

„Adam s Radkem si vyhovují, zvládli těžký debl v baráži v Indii." Proti nim ale budou stát čerství šampióni z wimbledonské trávy - Herbert a Mahut. Třeba ale Češi papírové prognózy postaví na hlavu. Tak, jak se jim to povedlo v pátek.

Jak dopadne v třinecké Werk Aréně sobotní čtyřhra?
Vyhrají Češi
53,2 %
Zvítězí Francouzi
46,8 %
Celkem hlasovalo 7522 čtenářů.

Reklama

Související témata: