Hlavní obsah

Kerberová - Kvitová 6:3, 7:5Kvitová vzdorovala, rozjetou Kerberovou ale nezastavila

New York
Aktualizováno

Česká tenistka Petra Kvitová podlehla v osmifinále US Open favorizované Němce Angelique Kerberové 3:6 a 5:7 a s posledním grandslamem sezóny se tak loučí. Turnajová čtrnáctka vzdorovala druhé nasazené hráčce 87 minut, porážku ale neodvrátila a tečku za svým účinkováním v New Yorku udělala sedmou dvojchybou v utkání.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Petra Kvitová (vpravo) si podává ruku s Němkou Angelique Kerberovou po skončení osmifinálového duelu na US Open.

Článek
Fotogalerie

Kvitová tak nevyrovnala své newyorské maximum, jehož dosáhla loni. Postup do osmifinále ale pro bronzovou medailistku z Ria znamenal nejlepší letošní grandslamový výsledek, před duelem s německou hráčkou neztratila na US Open jediný set.

Proti Kerberové ale Kvitová nadělala třiačtyřicet nevynucených chyb a hned v úvodní sadě třikrát ztratila podání. Druhý set byl o poznání vyrovnanější, rozjetá Němka ale dokázala získat jeden brejk a dovedla zápas do vítězného konce. Kerberová porazila Kvitovou potřetí v řadě a v New Yorku stále drží šanci stát se světovou jedničkou.

"Měla jsem pocit, že hraju strašně, abych řekla pravdu," uvedla Kvitová na tiskové konferenci. "Nebyl to z obou stran moc hezký tenis. Snažila jsem se, vypracovala jsem si i šance, ale bohužel je nevyužila," mrzelo tenistku z Fulneku.

Posledním českým zástupcem ve dvouhře na US Open tak zůstala Karolína Plíšková, která bude dnes od 18:30 SELČ bojovat ve 4. kole o postup do čtvrtfinále s Venus Williamsovou.

Krejčíková je ve čtvrtfinále mixu

Dařilo se naopak Barboře Krejčíkové, která postoupila na US Open do čtvrtfinále smíšené čtyřhry. Spolu s Marinem Draganjou z Chorvatska v nedělním utkání 2. kola vyřadili první nasazený indicko-chorvatský pár Sania Mirzaová, Ivan Dodig 6:3, 6:4.

Krejčíková se tak v New Yorku představí v programu posledního grandslamového turnaje sezóny ve druhém týdnu ve dvou soutěžích. S Kateřinou Siniakovou postoupily do třetího kola čtyřhry, kde je čeká stejně jako ve čtvrtfinále French Open duel s krajankami Andreou Hlaváčkovou a Lucií Hradeckou.

Jiný český souboj třetího kola v ženské čtyřhře už zvládla lépe Lucie Šafářová. S americkou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou vyřadily Karolínu Plíškovou s Němkou Julií Görgesovou. Dvanácté nasazené dvojici se povedl proti turnajovým osmičkám obrat a zvítězily 2:6, 7:5, 6:3.

Češi na US Open (tvrdý povrch, dotace 46 303 400 dolarů):
Ženy, dvouhra - 4. kolo:
Kerberová (2-Něm.) - Kvitová (14-ČR) 6:3, 7:5
Ženy, čtyřhra - 3. kolo:
Matteková-Sandsová, Šafářová (12-USA/ČR) - Görgesová, Karolína Plíšková (8-Něm./ČR) 2:6, 7:5, 6:3.
Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Krejčíková, Draganja (ČR/Chorv.) - Mirzaová, Dodig (1-Indie/Chorv.) 6:3, 6:4.
Další nedělní výsledky US Open zde.
Vyhraje Němka Angelique Kerberová letošní US Open?
Ano
21,8 %
Ne
78,2 %
Celkem hlasovalo 10915 čtenářů.

Reklama