Hlavní obsah

Podávala jako zvíře! Chyběl jediný míček, Kristýna Plíšková sahala po životní výhře

Světovou pětku už měla na lopatě, od životní výhry ji dělil jediný míček, nakonec ale Kristýna Plíšková slovenské bojovnici Dominice Cibulkové podlehla ve třetím kole turnaje v Indian Wells 6:2, 6:7(5), 6:7(4). „Už jsem úplně zapomněla, že jsem vlastně odvrátila mečbol,“ soukala ze sebe po vydřeném postupu šťastná vítězka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Kr. Plíšková - CibulkováVideo: sntv

 
Článek

„Rozdíl byl v tom, že jsem bojovala, bojovala, bojovala, a to o každý míček. Proti Kristýně to nebylo dnes vůbec jednoduché. Hrála výborně, já jsem vůbec nemohla najít svůj rytmus," přiznala Cibulková.

Však také měně slavná z dvojčat Plíškových vedla už 6:2 a 5:3, ve třetí sadě měla dokonce mečbol, jenže druhé i třetí dějství nakonec prohrála v tie breacích. Nepomohl jí ani skvělý servis a 18 nasázených es.

Nabídnutou šanci využila

„Podávala jako zvíře. Až do stavu 6:2 a 5:3 servírovala opravdu výborně. Já jsem ale očekávala, že bude hrát dobře. Střílela ploché rány, chodila si pro údery. Byl to tvrdý boj. Výměny se dlouho nevyvíjely v můj prospěch. Za stavu 5:3 mi ale dala šanci, začalo se mi dařit a najednou jsem našla svoji strategii," popisovala průběh zápasu vítězka Turnaje mistryň.

Ta si nakonec po tříhodinové bitvě zajistila postup do osmifinále, v němž se utká s přemožitelkou Barbory Strýcové - Ruskou Anastasijí Pavljučenkovovou.

Reklama