Hlavní obsah

Štěpánek po operaci! Bolest ho vrátila přes oceán. Pauza! A pak...

Praha

Tenista Radek Štěpánek je po operaci bederní páteře a čeká ho tříměsíční pauza. Osmatřicetiletý dvojnásobný vítěz Davisova poháru podstoupil zákrok, aby se zbavil chronických problémů, a doufá v další návrat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Štěpánek na archivním snímku.

Článek

"Tak jsem po operaci zad, abych byl zase co nejdříve zpět," napsal na facebooku k fotografii z nemocničního lůžka.

Loňský tenisový rok ukončil koncem října kvůli zranění zad. V této sezóně hrál jen v lednu v Dauhá a na Australian Open. V Davisově poháru proti Austrálii začátkem února už nemohl nastoupit kvůli dalším problémům se zády a bolesti, která mu vystřelovala do nohy.

Po návratu z Melbourne se léčil, cvičil a doufal v návrat. Dokonce odletěl do Ameriky a plánoval hrát v Indian Wells a Miami.

"Chronické problémy se zády mě nakonec otočily zpět přes oceán. Ten důvod byl prostý, chci si svou tenisovou kariéru prodloužit, a tak jsem se teď rozhodl obětovat tři měsíce," líčil dále.

Bronzového medailistu ze smíšené čtyřhry na loňské olympiádě v Riu de Janeiro si vzal do péče neurochirurg Jiří Chrobok v nemocnici Na Homolce. "Ve čtvrtek odpoledne mi provedl v oblasti bederní páteře mikrooperaci," uvedl Štěpánek.

"Zvládl to výborně, oba se smějeme," napsal dále tenista . "Už teď se strašidelně těším, až se postavím, pustím do rehabilitace a přípravy, protože ještě v létě chci na kurty!"

Reklama