Hlavní obsah

S kým o záchranu? Nasazení tenisté znají užší okruh soupeřů pro zítřejší los Davis Cupu

Čeští tenisté jsou čtvrtými nasazenými pro úterní los baráže Světové skupiny Davisova poháru. Doma budou hrát v případě duelu s Indií a Kazachstánem, ale může je čekat i cesta do Brazílie, či Kolumbie.

Foto: Sport.cz

Tomáš Berdych na archivním snímku.

Článek

Pokud los v londýnské centrále Mezinárodní tenisové federace (ITF) přiřkne tenistům Maďarsko, Nizozemsko, Portugalsko a Brazílii, budou svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila cestovat na půdu soupeře. V případě zápasů s Běloruskem a Kolumbií rozhodne o výhodě domácího prostředí dodatečný los.

Čeští šampioni z let 1980, 2012 a 2013 prohráli v letošním ročníku soutěže v prvním kole bez Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka v Austrálii.

Baráž tenisté naposledy zvládli předloni v Indii. Ze Světové skupiny sestoupili jen jednou po prohře v baráži s Německem v roce 2005, ale hned další rok vybojovali postup zpět mezi elitu.

Nejvýše nasazeným týmem před losem baráže jsou loňští vítězové Argentinci a dvojku mají finalisté Chorvati. Dále jsou mezi nasazenými Švýcaři, Němci, Japonci, Rusové a Kanaďani. Baráž se uskuteční 15. až 17. září.

Nasazení pro los baráže Davisova poháru:
1. Argentina
2. Chorvatsko
3. Švýcarsko
4. ČR
5. Německo
6. Japonsko
7. Rusko
8. Kanada
Nenasazené týmy:
Bělorusko
Brazílie
Kolumbie
Maďarsko
Indie
Kazachstán
Nizozemsko
Portugalsko

Reklama