Hlavní obsah

Olympijský vítěz v nové roli. Přípravu na turnaj si zpestřil po svém

Chvíle mezi turnaji si každý tenista tráví po svém. Někdo odpočívá a nabírá síly, někdo si volno zpestří nějakým zajímavým programem. A to udělal i antukový král Rafael Nadal. Třicetiletý Španěl si spolu se svým krajanem a kamarádem Markem Lópezem vyzkoušel lukostřelbu.

Nadal to zkusil místo rakety s lukem

 
Článek

V létě to bude již pětadvacet let, co se v Barceloně uskutečnily olympijské hry. Tehdy zde při slavnostním ceremoniálu ohromil celý svět paralympionik Antonio Rebollo. Španělský lukostřelec totiž vystřelením hořícího šípu zapálil olympijský oheň. Nyní se sem majitel několika medailí z paralympiád vrátil, aby do tajů lukostřelby zasvětil tenisovou hvězdu Rafaela Nadala.

K čtrnáctinásobnému grandslamovému vítězi se přidal i jeho kamarád Marc López. Spolu získali loni na olympiádě v Riu zlato ve čtyřhře. Tenisté se na olympijském stadiónu chopili luku a napjatě naslouchali Rebollových rad. Poté si s úsměvem na tváři zkusili i zastřílet a očividně je to bavilo. „Děkuji za výuku,“ napsal na své sociální sítě Nadal, kterého v Barceloně tento týden čeká další turnaj.

Po Monte Carlu, kde svým desátým vítězstvím na tomto podniku vytvořil rekord, se pokusí o jubilejní triumf i tady. Doposud zde vyhrál devětkrát, a to v letech 2005 až 2009, 2011 až 2013 a v roce 2016. Letos by zde mohl slavit titul na svém kurtu, který byl po něm pojmenován. „Musím za to poděkovat organizátorům. Když se mě před pár měsíci zeptali, zda s tím souhlasím, byl jsem strašně šťastný,“ přiznal rekordman, který vyhrál na antuce již padesát turnajů.

Reklama