Hlavní obsah

A teď rychle dezert! Strýcová po české bitvě potřebovala dobít energii

Praha

Dvě hodiny a čtyřicet minut nabízely české fedcupové reprezentantky ve vzájemném čtvrtfinálovém souboji na Prague Open divákům skvělý tenis. Postup mezi nejlepší čtyřku turnaje WTA si proti Kateřině Siniakové nakonec vyválčila Barbora Strýcová.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Barbora Strýcová si pořizuje selfie po vítězném zápase s krajankou Kateřinou Siniakovou.

Článek

Obě se chtěly ukázat českým fanouškům i příbuzným, pro obě nebyl žádný míček ztracený. Nechyběly dlouhé výměny, kdy se Češky honily po kurtu z rohu do rohu, šikovné kraťasy, pády a sem tam i nadávky.

„Byl to skvělý zápas. Velmi náročný, spousta gamů šla přes shodu. Ale po výhře se ani necítím tolik unavená," snažila se o úsměv Strýcová. „Ve třetím setu jsem hrála aktivněji a trochu víc jsem si pro to šla než Katka. Jsem moc ráda," řekla po výsledku 6:3, 5:7, 6:3. Našlápnuto sice měla k výhře ve dvou sadách, ale Siniaková po zdravotní pauze pookřála a set si urvala pro sebe.

„Katku jsem pomalinku dostávala do zápasu, až jsem ji tam dostala. Nebyla jsem dost trpělivá. Emoce tam byly, i od Katky, ale takové správné, obě jsme hrozně moc chtěly. Byl to férový boj," tvrdila Strýcová.

Souboj sledoval i Pála

Zápas si nenechal ujít ani fedcupový kapitán Petr Pála, který má s oběma tenistkami v poslední době výborné zkušenosti. Strýcová skvěle zvládla listopadové finále ve Francii, Siniaková zase slibně debutovala v singlu při nedávném semifinále s Američankami.

„Necítím se ale provinile, že jsem porazila krajanku. Ať je soupeřka z Česka, nebo Německa, chci ji porazit." Právě s Němkou Barthelovou se Strýcová utká v pátečním souboji o finále. Začíná se už v 11 hodin.

„To je pro mě docela masakr. Ale nemůžu to změnit, vyjela jsem se na kole, dám si masáž, musím se najíst se a dobře vyspat. Nejjednodušší je dát si suši a taky dezert, rychlé cukry potřebuju," plánovala Strýcová.

Pozitivem brzkého začátku semifinále ale pro jednatřicetiletou hráčku může být, že si v klidu vychutná premiéru českých hokejistů proti Kanadě na mistrovství světa v Paříži.

„Kdybych vyhrála, budu se koukat. Trenér Krupa je do hokeje fanatik, sděluje mi pořád nějaké výsledky. Hrát finále v Praze je pro mě ohromná motivace. Je důležité se ale krotit, když to moc chcete... Doufám, že mě budou hnát lidi dopředu. Já budu nachystaná," hlásila Strýcová.

Reklama

Související témata: