Hlavní obsah

Pražské finále jí uniklo ve třech setech. Němka byla lepší, tvrdila Strýcová

bum

Moc si chtěla zahrát finále, velké přání se ale Barboře Strýcové na turnaji Prague Open nesplnilo. Osmnáctá tenistka světa podlehla německé kvalifikantce Moně Barthelové ve třech setech.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Barbora Strýcová do finále Prague Open nepostoupila

Článek

Po výborném začátku postupně přebrala otěže zápasu soupeřka a jednatřicetiletá Češka nenašla protizbraň. „Ona začala hrát líp a líp a já naopak nevěděla, jak na ni. Předváděla tenis, který mi vůbec nesedí, prostě byla lepší," připustila Strýcová.

Včera se děsila, že bude muset nastoupit na kurt k semifinále už v 11 hodin, ale v tom problém nebyl. „Cítila jsem se dobře," řekla česká fedcupová reprezentantka, které spíš vadilo nevlídné počasí a teplota kolem 12 stupňů.

Strýcová sice patří na okruhu WTA mezi vyhlášené bojovnice, ale její snaha byla eliminována stylem Barthelové. „Nemyslím si, že mě nějak uštvala, ale skoro všechno mi vrátila, bylo to pro mě těžké. Podmínky jí lépe vyhovovaly. Je vysoká, má větší páru, sedlo jí to," popisovala poražená. Ani rady kouče Tomáše Krupy se neujaly.

Praha byla letošním třetím turnajem, kde se trojka českého žebříčku dostala do semifinále, předcházely turnaje v Sydney a v Bielu. „Se sezónou jsem spokojená, ale po takovém zápase si člověk říká, že to mohlo být lepší," tvrdila Strýcová, která před Roland Garros hraje ještě v Madridu a v Římě.

Reklama