Hlavní obsah

Kvitová nebude sedět v koutě. V Paříži uhraje alespoň kolo, míní bookmakeři

Praha

Petra Kvitová dnes v Paříži potvrdila návrat na tenisové kurty. Přestože její forma a vůbec schopnost hrát na vrcholové úrovni zůstávají s otazníkem, bookmakeři české hráčce minimálně pro první kolo French Open věří. Na celkové vítězství pak lze sázet v kurzu 70:1. Přijaté sázky indikují, že Kvitová se v tuto chvíli těší vysoké důvěře tuzemských sázejících, srovnatelné například s Karolínou Plíškovou.

Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Petra Kvitová na posledním tréninku v areálu pražské Sparty před odletem do Francie.

Článek
Fotogalerie

Los pro první kolo French Open má Petra Kvitová relativně příznivý. S Julií Boserupovou se na okruhu WTA zatím neutkaly, Američanka (86. v žebříčku WTA) ale na antukových turnajích nepředvádí žádné výrazné výsledky.

„Petru k rychlému návratu na kurty nic nenutilo. Určitě tedy se svým týmem věří, že je na zápasy na vrcholové úrovni připravená a nejede na French Open proto, aby dostala v prvním kole výprask," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Taky výhled pro druhé kolo pavouka nemá Kvitová úplně špatný, v případě postupu ji v druhém kole čeká Ruska Rodinovová (78. na žebříčku) nebo hráčka z kvalifikace. V dalších kolech pak může číhat Samantha Stosurová a první nasazená Angelika Kerberová.

Hlavními favoritkami ženské části turnaje jsou (při absenci několika elitních hráček) Simona Halepová (4:1, věří jí 54% sázkařů) a Ukrajinka Svitolinová (8:1). Mezi nejlepší pravděpodobně zasáhnou také dvě české hráčky, Karolína Plíšková (13:1) a předloňská finalistka Lucie Šafářová (35:1). Jistou účast na turnaji má šest českých hráček, Markéta Vodroušová a Lucie Hradecká ještě bojují v posledním kole kvalifikace.

Mezi muži lze očekávat návrat Rafaela Nadala (1,8:1) na antukový trůn, bez ohledu na to, co vymyslí „tým Djokovič-Agassi" (4,2:1), tým „Murray-Lendl" (9:1) nebo třeba mladé pušky Thiem (11:1) se Zverevem (14:1). Bookmakeři i sázející očekávají, že si španělská legenda z Rolland Garros odveze jubilejní desátý titul. „Rafael Nadal je jasná volba, 80% sázek jde právě na něj. Na antuce má letos bilanci 17:1, desátý titul z Paříže je pro něj motivace a hlavní konkurenti řeší potíže nebo turnaj vynechali," říká Roman Kovařík, sportovní analytik Fortuny.

Djokovič je dvojkou spíš za zásluhy

Také podle bookmakerů konkurenčního Tipsportu je Nadal obrovským favoritem. S kurzem 1,8:1 je daleko před ostatními a jeho desáté vítězství v Paříži se zdá nadosah.

Djokovič je v tuto chvíli dvojkou v kurzu 4:1 spíše „za zásluhy", jelikož se potýká v nevyrovnaností formy a obecně se asi věří více mladým dravcům, kteří čekají na grandslamový úspěch. Podobně jako u Djokoviče to platí u třetího v pořadí - Andy Murray má kurz na celkový triumf 10:1.

Mezi favority zákulisních diskusí rozhodně patří Rakušan Thiem - 11:1, zapomínat nesmíme na zarputilého Wawrinku. A další, o kom se velmi nahlas hovoří, je talentovaný Němec Saša Zverev - 15:1.

Francouzští antukoví mušketýři Tsonga a Monfils mají kurz na vítězství v turnaji 70:1, nejlepší český tenista Tomáš Berdych figuruje v širším okruhu favoritů s kurzem 80:1.

Mezi ženami nenajdeme v současné době tak velkou favoritku. Číslem jedna je skvělá antukářka Simona Halepová - kurz 4,5:1.

Následují Svitolinová 8:1 a Muguruzaová 11:1. Výrazný úspěch pro český tenis lze očekávat právě v kategorii žen, kde se Karolína Plíšková řadí k top favoritkám - kurz 17:1 na zisk trofeje. Lucie Šafářová vstupuje do turnaje s kurzem 40:1 na titul.

Reklama

Související témata: