Hlavní obsah

Odpočinek skončil a hurá do práce. Teď chci zase vítězit, hlásí tenisová legenda

Stuttgart/Praha

Se skvělou náladou a ostříhanými vlasy dorazil do Stuttgartu Roger Federer. Pětatřicetiletý slavný Švýcar se na kurty vrací po dvouměsíční pauze odpočinutý a doufá, že naváže na famózní úvod sezóny, kdy ovládl Australian Open, Indian Wells a Miami. „Nyní už nebudu mít žádné přestávky. Teď chci zase vítězit,“ říká odhodlaně osmnáctinásobný grandslamový šampión.

Foto: Daniel Maurer, ČTK/AP

Roger Federer na tiskové konferenci před turnajem ve Stuttgartu.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih z utkání Haas - Herbert ve Stuttgartu

Když se začátkem ledna Roger Federer vracel na kurty po zranění, kvůli němuž půl roku nehrál, doufal, že se do formy dostane před jeho oblíbeným Wimbledonem. Avšak to, že vyhraje tři slavné turnaje hned na začátku sezóny, nečekal. Svými výkony šokoval nejen sebe, ale mile překvapil i fanoušky.

„Byl jsem strašně překvapený, když jsem zvítězil na Australian Open a ovládnutí turnajů v Indian Wells a Miami pro mě bylo úplným šokem,“ zavzpomínal na webu ATP Švýcar, který si poté od tenisu chtěl zase na chvíli odpočinout. A tak se rozhodl vynechat celou antukovou část sezóny. Navíc předpokládal, že na tomto povrchu bude opět kralovat Rafael Nadal.

Neměl bych šanci, uznal Federer

„Myslím, že to, že Rafa vyhrál French Open není žádným velkým překvapením. Tušil jsem, že na antuce bude dominovat jako za starých časů. Neměl bych proti němu šanci,“ prohlásil Federer, který se domnívá, že jednatřicetiletý Španěl má šanci stát se opět světovou jedničkou. „Rafa je teď v dobrém postavení, aby se dostal na první místo v žebříčku. Pro něj to teď bude hlavně o tom, aby se nezranil,“ předvídá osmnáctinásobný grandslamový vítěz, který je už nyní zase připravený a natěšený hrát tenis.

Již ve středu nastoupí k úvodnímu zápasu na turnaji ve Stuttgartu. „Nyní už nebudu mít žádné přestávky. Teď chci zase vítězit, takže budu hrát v druhé polovině roku pravidelně,“ naznačil své plány. „Nemůžu už se dočkat středečního utkání. Jsem rád, že se po deseti týdnech nečinnosti opět vracím na kurty,“ uzavřel Federer, který si v rámci propagace turnaje zapinkal na náměstí v centru Stuttgartu spolu se svým kamarádem Tommym Haasem.

A  právě 39letý Haas, jenž v 1. kole zdolal Francouze Pierrea-Huguese Herberta 6:3, 4:6, 7:5, bude ve středu znovu jeho soupeřem. Duel mezi veterány Federerem a Haasem bude "nejstarším" utkáním na ATP Tour od roku 1982, kdy se ve Viňa del Mar střetli třicetiletý Argentinec Ricardo Cano a devětačtyřicetiletý Chilan Luis Ayala.

Reklama