Hlavní obsah

Zpátky do minulosti! Česká hvězda si zahrála tenis jako za starých časů

Birmingham/Praha

Úžasnou zkušenost má za sebou Lucie Šafářová. Třicetiletá tenistka se vrátila zpátky v čase a zapinkala si na nejstarším travnatém kurtu na světě s první wimbledonskou vítězkou "Maud Watsonovou“. „Jsem ráda, že hraji v dnešní době,“ napsala po nevšedním zážitku česká hvězda na sociální sítě.

Foto: Profimedia.cz

Lucie Šafářová.

Článek

Bílé míčky, vysoká síť, historické rakety a jiné lajny. Na jedné straně kurtu usměvavá Lucie Šafářová v tílku, kraťasech a botách, na druhé představitelka Maud Watsonové v dlouhých bílých šatech, v kloboučku, a hlavně bez bot jako za starých časů. Pro českou hráčku úžasná zkušenost.

„Vrátila jsem se zpátky v čase a zahrála si s Maud Watsonovou na nejstarším tenisovém kurtu v Anglii i na světě. Jsem ráda, že hraji v dnešní době. Krásný zážitek,“ uvedla poté na sociálních sítích třicetiletá Šafářová, kterou po dni volna čeká start na turnaji v Birminghamu.

V úterý odpoledne se zde v prvním kole utká se Slovenkou Dominikou Cibulkovou, světovou šestkou. Chvíli před nimi svůj úvodní zápas na tomto turnaji odehraje i Petra Kvitová. A i ta se během pondělního volna rozhodně nenudila. Zúčastnila se slavnostního zahájení turnaje a poté se vyfotila se dvěma wimbledonskými vítězkami "Maud Watsonovou" a Ann Jonesovou.

„Zúčastnila jsem se zahajovacího ceremoniálu jako jedna ze tří generací wimbledonských šampiónek,“ pochlubila se na Twitteru sedmadvacetiletá Kvitová. Maud Watsonová žila v letech 1864 až 1946. V roce 1884 zvítězila ve dvouhře prvního ročníku slavného Wimbledonu. Osmasedmdesátiletá Ann Jonesová tento grandslamový turnaj ovládla v roce 1969.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori