Hlavní obsah

Uklouzl, přesto další míček dokázal soupeři vrátit. Mladíčci předvedli v Halle úžasnou výměnu

Parádní výměnu sehráli v prvním kole na turnaji v Halle Dominic Thiem a Maximilian Marterer. Dvaadvacetiletý Marterer během ní i uklouzl, přesto se dokázal tak rychle zvednout, že svému soupeři další míč vrátil!

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Úžasná výměna v utkání Thiem - MartererVideo: sntv

 
Článek

Na turnaji v německém Halle se v prvním kole potkali dva mladíčci, třiadvacetiletý Dominic Thiem a rok mladší Maximilian Marterer. Zatímco Thiemovi z Rakouska patří ve světovém žebříčku osmá příčka, německý tenista je sto dvaadvacátý. Přesto však v utkání dokázal svému úspěšnějšímu soupeři vzdorovat, a dokonce předvedl i velkou parádičku.

První set vyhrál zkušenější Thiem poměrem 7:5. Ve druhém za stavu 1:1 byl na podání, avšak prohrával 15:40. Míček párkrát přeletěl síť, než se začaly dít věci. Nejprve se vytáhl Thiem, který na poslední chvíli doběhl balónek a poslal ho křížem za síť. Marterer mu ho dokázal vrátit, avšak uklouzl a spadl na záda. Bleskově se ale zvedl, míček doběhl a otočený zády k síti ho vrátil zpět.

Výměnu nakonec získal Thiem, který poté vyhrál i celý zápas, nad Martererem zvítězil 7:5, 6:3. Ve druhém kole se ve středu večer utká s Nizozemcem Robinem Haasem, dvaačtyřicátým tenistou světa.

Reklama

Související témata: