Hlavní obsah

Já nezapomínám! Vím dobře, co jste o mně řekli, vzkazuje Šarapovová Bouchardové a spol.

Praha

Jedni ji bezmezně obdivují, druzí nenávidí. Tenisové konkurentky se nijak netají tím, že ji moc nemusí. A jakmile byla ruská tenistka Maria Šarapovová chycená do sítě dopingových hříšníků, našlo se jen málo těch, kteří se jí zastali. Dočkala se spíše odsouzení, razantně se do ní opřela třeba Kanaďanka Eugenie Bouchardová, podle níž už by Ruska neměla mít šanci hrát. Šarapovová nyní ujišťuje, že na reakce svých kolegyň nikdy nezapomene.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutná ruská tenistka Maria Šarapovová.

Článek

Po odpykání 15měsíčního zákazu se ruská šampiónka vrátila na kurty na turnaji ve Stuttgartu, kde obdržela kontroverzní divokou kartu, pak pokračovala na podnicích v Madridu a Římě, kde si přivodila zranění stehenního svalu, kvůli němuž byla nucena vynechat travnatou část sezóny.

Další pauza se chýlí ke konci, třicetiletá Ruska se teď připravuje na sérii amerických betonových turnajů, kterou zahájí ve Stanfordu a Torontu. Tvrdí, že nepříjemné období ji ještě posílilo, stejně jako její zápal pro tenis.

Těžší období, než čekala

„Tyhle dva roky jsou těžší, mnohem těžší, než jsem vůbec mohla tušit. Moje vášeň pro hru ale nikdy nekolísala. Naopak spíše rostla," rozepsala se o svých pocitech pro The Players' Tribune.

„Připravuji se na severoamerickou sérii turnajů - moji nejoblíbenější. Dám do toho úplně všechno," ujišťovala.

Znovu tak bude nastupovat proti hráčkám, které ji většinou za dopingový hřích odsoudily, některé i dost tvrdě. „Je to podvodnice. Myslím si, že by už neměla mít možnost hrát znovu," prohlásila třeba Bouchardová.

Jedno ví jistě

Její slova, stejně jako další kritika, se pochopitelně k uším rodačky ze Sibiře dostala. A jak sama připustila, dost se jí dotkla.

„Já nezapomínám. Jsem si dobře vědoma toho, co moje kolegyně a kolegové o mě prohlásili a jak mnozí z nich byli kritičtí v médiích. Nemyslím si, že se nad to budu někdy moct povznést," přiznala dříve nejlépe vydělávající sportovkyně světa.

„Zároveň jsem se ale vždy snažila zachovat si velkorysý přístup ke kritice celkově. Nikdy jsem nechtěla reagovat na lidi, kteří se do mě opírají a vracet jim to. To bylo pro mě důležité," pokračovala.

Její další návrat na turnaje jistě vyvolá nové pozdvižení. „Něco vyhraju, něco prohraju. Objeví se další tucty kritiků, ale také tisícovky mých fanoušků. Ale kdo ví? Co se týče tenisu, jednu věc však vím naprosto přesně - už dlouho mě chybí!" dodala aktuálně 173. hráčka světa.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík