Hlavní obsah

Kvitová - Muguruzaová 7:6, 6:3Kvitová vyprovodila z US Open Muguruzaovou a je ve čtvrtfinále

New York
Aktualizováno

Česká tenistka Petra Kvitová zvládla na US Open i čtvrtý zápas a na posledním grandslamu sezóny je už ve čtvrtfinále. V osmifinálovém souboji vyřadila turnajovou trojku a letošní vítězku Wimbledonu Španělku Garbiňe Muguruzaovou po setech 7:6 a 6:3.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Petra Kvitová jako by postupu do čtvrtfinále US Open nechtěla ani věřit.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dojatá Kvitová po výhře nad Muguruzaovou

Kvitová si postupem do čtvrtfinále vyrovnala své maximum na US Open z roku 2015. V boji o semifinále se utká s Američankou Venus Williamsovou.

Bývalá světová dvojka Kvitová hraje osmý turnaj po návratu na kurty po operaci všech pěti pořezaných prstů levé ruky z prosincového přepadení. Letos hrála už grandslamové French Open a Wimbledon a vždy vypadla ve 2. kole.

"Hodně to pro mě znamená. Tvrdě jsem makala, abych se vrátila a zase si zahrála na velkých kurtech. Děkuji svému týmu," řekla Kvitová na kurtu. "Nedokážu najít správná slova, protože jsem prožila těžké měsíce a nevěděla jsem, jak tahle cesta skončí. A výhra na takovém kurtu je jako pohádka," doplnila tenistka.

Časnou krizi překonala

Dvojnásobná vítězka z londýnské trávy Kvitová se proti letošní královně Wimbledonu Muguruzaové zpočátku hledala. Prohrávala v prvním setu 1:4 a při svém podání odvrátila tři brejkboly. V tu chvíli v sobě probudila lvici, jak se o ní říká, a začala diktovat tempo výměn. Srovnala na 4:4 a úvodní set získala po smeči v tie-breaku.

Druhý set začala ztrátou servisu, ale rychle otočila na 4:1 a měla vývoj pod kontrolou. První mečbol za stavu 5:3 při podání Španělky ještě nevyužila. Pak při svém servisu udělala dvě dvojchyby, ale oba brejkboly zvládla. Využila vzápětí první mečbol a vyslechla si ovace více než čtyřiadvaceti tisíc fanoušků v hledišti.

Češi na US Open
Ženy, dvouhra - 4. kolo:
Kvitová (13-ČR) - Muguruzaová (3-Šp.) 7:6 (7:3), 6:3
Ženy, čtyřhra - 3. kolo:
Šafářová, Strýcová (3-ČR) - L. Kičenoková, Krejčíková (Ukr./ČR) 6:1, 5:7, 6:2.
Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Hradecká, Matkowski (8-ČR/Pol.) - Atawová, Kúreší (USA/Pák.) 3:6, 6:3, 10:4, Hingisová, J. Murray (1-Švýc./Brit.) - Peschkeová, Demoliner (ČR/Braz.) 6:0, 4:6, 11:9.
Junioři, dvouhra - 1. kolo:
Tadžima (Jap.) - Vrbenský (9-ČR) 5:7, 6:4, 6:2.
Postoupí Petra Kvitová přes Venus Williamsovou do semifinále US Open?
ano
81,9 %
ne
18,1 %
Celkem hlasovalo 20981 čtenářů.

Reklama

Související témata: