Hlavní obsah

Film o Federerovi a Nadalovi? Švýcarská legenda by chtěla být ztvárněna Leonardem DiCapriem

Již před měsícem měl premiéru film Borg/McEnroe, který vypráví o rivalitě dvou legendárních tenistů. Na švýcarskou premiéru filmu v Curychu se zašel podívat i fenomenální Roger Federer. Co by řekl natočení snímku o něm samotném a Nadalovi? Kdo by měl devatenáctinásobného grandslamového vítěze hrát?

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Švýcar Roger Federer (vpravo) a Španěl Rafael Nadal.

Článek

Švédský film Borg/McEnroe, který se natáčel i na pražské Štvanici, se nesetkal s moc velkým ohlasem. A nadšený z něj není ani John McEnroe, kterému se nelíbí, že nebyl k přípravě snímku přizván. Kvůli tomu prý o filmu nemůže mluvit jako o dobrém. Přesto si ho však nenechal ujít fenomenální Roger Federer, který na švýcarskou premiéru přijel do Curychu.

A tak vyvstala otázka, co by řekl tomu, kdyby jednou vznikl film o něm a Rafaelu Nadalovi. „Pochybuji, že by ho někdo o nás natočil,“ uvedl Federer na webu express.co.uk. „Kdyby se ale přeci jen někdo rozhodl to udělat, chtěl bych, aby mě ztvárnil buď Leonardo  DiCaprio, Matt Damon, nebo někdo kdo připomíná Jamese Bonda,“ zasnil se šestatřicetiletý Švýcar.

„Leonardo DiCaprio získal Oscara a natáčí vynikající filmy. Podle mě je to skvělý herec,“ vysvětloval vítěz devatenácti grandslamů. „Příběhy Björna Borga a Johna McEnroea jsou fascinující. Byl to větší rokenrol, nyní je tenis profesionálnější, ale stále si ho užíváme. Se současností ale vidím mnoho podobného. Na kurtu jsme soupeři, ale jinak spolu vycházíme, což jsme s Rafou ukázali. A to jistě platí i u obou velikánů,“ uzavřel Federer.

Jestli někdo v budoucnu natočí film o Federerovi a Nadalovi, není jisté. Možná ale svými slovy někoho Federer inspiroval. Divadelní představení však o těchto tenisových hvězdách už vzniklo, a to dokonce v České republice. Autorem je režisér a scenárista Petr Kolečko, Rogera Federera si zahrál Marek Taclík a Rafaela Nadala Jakub Prachař.

Reklama