Hlavní obsah

Vystrčil na Federera zadek. A tenisový génius vyrobil neuvěřitelnou chybu

Až po boji vydřel výhru v úvodním duelu na Turnaji mistrů jeden z velkých favoritů Roger Federer, jenž porazil debutanta Jacka Socka 6:4, 7:6 (7:4). O jedenáct let mladší Američan se snažil legendu rozhodit i netradičními prvky, které diváky v londýnské O2 Areně náramně pobavily a v jednom případě mu bizarní kousek vynesl nečekaný zisk fiftýnu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Parádní prohoz Rogera FedereraVideo: sntv

 
Článek

Za stavu 4:2 v úvodní sadě proměnil Sock gamebol při svém servisu velmi kuriózně. Federer po returnu naběhl na síť, soupeř mu nepovedeným volejem prakticky nahrál a dostal se tím do neřešitelné situace.

Američan už výměnu vzdal, což demonstroval tím, že na Švýcara vystrčil zadek. Federerovi stačilo míč lehce přehodit přes síť, jenže to se mu k překvapení všech nepovedlo.

Takové chyby zkrátka maestro nedělá. Vše si ale hrající legenda vynahradila ve druhé sadě za stavu 4:4.

Sock při náběhu na síť zaskočil tzv. tweenerem, tedy volejem hraným s rukou za zády mezi nohama (viz úvodní video článku). Aktuální světovou dvojku ale tentokrát nepřelstil. Federer, ač v lehké tísni, s ledovým klidem obhodil Socka parádním technickým bekhendem.

„To je prostě Roger, nikdy nezahraje špatně. Všechno mu padá do kurtu," posteskl si poražený Američan.

Federer nakonec stejně jako v předchozích zápasech se Sockem neztratil ani set a svůj výkon si po vítězství pochvaloval: „Teď mám pocit, že jsem naplno v turnaji a můžu plnou parou vpřed do dalších zápasů."

Reklama

Související témata: