Hlavní obsah

Rozčarovaná kráska. Tohle byl pravděpodobně můj nejhorší tenisový rok, přiznává

Praha

Pár dní před svými sedmnáctými narozeninami vyhrála svůj první titul na turnaji ITF, v osmnácti pak ovládla juniorský Wimbledon. Eugenie Bouchardová patřila k největším tenisovým talentům. Ze začátku své kariéry tuto roli potvrzovala, poslední dobou je však o ní slyšet hlavně díky sociálním sítím.

Foto: Sport.cz

Eugenie Bouchardová.

Článek

Předpovídala se jí velká budoucnost. Když v roce 2014 tehdy dvacetiletá Eugenie Bouchardová vyhrála svůj první titul na okruhu WTA v Norimberku, prošla do semifinále Australian Open a French Open a ve Wimbledonu se dostala až do finále, překvapila celý tenisový svět. V žebříčku jí patřila pátá příčka a mladá Kanaďanka věřila, že má velkou šanci se brzy dostat na tenisový trůn.

Avšak následující roky přinesly opak. Tenisová hvězdička nenavázala na předchozí úspěchy a pomalu se začala propadat žebříčkem. Přesto si ale stále byla jistá, že už brzy  bude zase ve formě. Loni na konci roku svým fanouškům sebevědomě vzkázala, že věří, že se letos vrátí mezi elitu. V lednu se jí sice na turnaji v Sydney podařilo probojovat do semifinále, zároveň to byl ale její nejlepší letošní výsledek.

Na většině turnajů skončila hned v úvodním kole a v žebříčku jí nyní patří jednaosmdesátá pozice. „Určitě to není skvělé umístění. Tenhle rok byl pravděpodobně můj nejhorší od doby, co jsem profesionálkou,“ přiznala na webu WTA Bouchardová. „Jsem opravdu hodně zklamaná,“ dodala s tím, že si za cíl dala už na nepovedenou sezónu nemyslet a pokusí se o zlepšení.

I když fanoušci na kurtech svou oblíbenou hráčku moc neviděli, byli informováni, téměř o všem, co dělá. Bouchardová je totiž dostatečně zásobovala na sociálních sítích svými fotografiemi a alespoň tady slavila úspěch. „Sociální sítě jsou zkrátka součástí naší generace. Je to něco, co bych dělala, i kdybych nebyla mediálně známá. Moji přátelé, moje rodina, všichni to bereme jako přirozenou součást života. Vzbudíme se a prostě musíme na sítích zveřejnit naši mísu s ovocem ke snídani,“ uzavřela třiadvacetiletá tenistka.

Reklama

Související témata: