Hlavní obsah

Kvitová se těší do Austrálie. Doufám, že už tam budu předvádět svůj nejlepší tenis, přeje si

Praha

Už dva týdny se naplno věnuje kondiční přípravě a spřádá plány na příští sezónu. Petra Kvitová bude mít hned začátkem nového roku napilno. Dvojnásobná grandslamová vítězka se nejprve představí v Brisbane a poté zamíří do Sydney. „Doufám, že hned na začátku sezóny budu hrát svůj nejlepší tenis,“ přeje si sedmadvacetiletá hráčka.

Foto: Sport.cz

Petra Kvitová.

Článek

Letos se na začátku roku Petra Kvitová zotavovala z prosincového přepadení. Kvůli vážnému poranění ruky musela vynechat téměř polovinu sezóny, a tak není divu, že už nyní se těší na nadcházející rok a plánuje, na které turnaje vyrazí. Hned první lednový týden se sedmadvacetiletá tenistka představí v Brisbane.

O týden později se pak zúčastní turnaje v Sydney. „Na návrat do Sydney se opravdu moc těším, je to i tím, že letos jsem zde nemohla hrát,“ uvedla na oficiálním webu WTA Kvitová. „Je to krásné město a pořadatelům se podařilo přilákat špičkové startovní pole, což z turnaje udělá skvělý test před Australian Open,“ řekla dál devětadvacátá hráčka světa.

Spolu s ní se sem přihlásila i hvězdná Venus Williamsová, letošní vítězka French Open Jelena Ostapenková či vítězka US Open Sloane Stephensová. „Petřina účast je výjimečná. Její návrat je inspirací pro všechny. Jsme pyšní a nadšení, že se rozhodla startovat v Sydney,“ prohlásil ředitel turnaje Lawrence Robertson.

Bývalá světová dvojka nyní na Kanárských ostrovech absolvovala kondiční přípravu a věří, že právě v Austrálii by se jí mohlo dařit. „Vím, že v první polovině roku neobhajuju žádné body, takže nadcházející sezónu beru jako nový začátek a šanci přijmout svou druhou kariéru, pokud to tak můžu nazvat. Podmínky v Austrálii jsou vždy skvělé, sedí mé hře, takže doufám, že hned na začátku sezóny budu hrát svůj nejlepší tenis,“ uzavřela Petra Kvitová.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori