Hlavní obsah

Azarenková zkritizovala bývalého partnera. Štěká z dálky a pak zmizí, popisuje jeho chování

Auckland/Praha
Aktualizováno

Takový návrat na kurty si rozhodně nepředstavovala. Viktoria Azarenková se po mateřské pauze ukázala letos v létě pouze na dvou turnajích, pak se se svým bývalým partnerem začala soudit o syna a z kurtů se opět stáhla. Nyní bývalá světová jednička chystá svůj další comeback na leden v Aucklandu.

Foto: Sport.cz

Viktoria Azarenková.

Článek

„Velice už se těším, až se vrátím v lednu na kurty. Není lepší místo než začít novou sezónu v Aucklandu,“ uvedla na webu WTA Viktoria Azarenková. „S mým týmem jsme v posledních týdnech v tréninku hodně tvrdě makali. Mám v hlavě cíl, a to stát se opět světovou jedničkou a bojovat o tituly na grandslamech,“ dodala osmadvacetiletá hráčka, která se k tenisu vrátila letos v červnu po mateřské pauze.

Pouhých šest měsíců po porodu se Azarenková představila na turnaji na Mallorce a poté na slavném Wimbledonu, kde se probojovala až do osmifinále. Pak se ale najednou začala z dalších akcí odhlašovat. Důvodem byla soudní bitva o malého Lea s bývalým partnerem. Ten Azarenkovou obvinil, že by mohla syna unést. Předběžné opatření soudu rozhodlo, že dokud případ nebude uzavřen, nesmí Leo odcestovat z Kalifornie. Azarenková chtěla zůstat s ním.

Jak soud o péči dopadl, zatím není známo. Dvojnásobná grandslamová vítězka se ale rozhodla prolomit bariéru mlčení a svého bývalého přítele i jeho rodiče zostra zkritizovala. „Když vidíte chlapa, který se neuctivě chová k ženě před svým otcem a ten na to nic neřekne. Vypovídá to víc o tom chlapovi, nebo o otci, který ho vychoval?“ ptá se na sociálních sítích.

„Nebo když chlap nerespektuje a ponižuje ženu před vlastní matkou a ta to se smíchem sleduje. Řekne to víc o chlapovi, nebo o způsobu výchovy, jakým byl touto matkou vychováván?“ táže se dál. "Jak byste nazvali chlapa, který vám nic nepoví do očí a je tak zbabělý, že na vás štěká z dálky. Potom nasedne do auta a zmizí?“ uzavírá monolog aktuálně dvoustá devátá hráčka světa, která nyní hledá do svého týmu nového trenéra.

Michael Joyce s ní totiž po dohodě ukončil spolupráci. Podle jeho slov se kvůli tahanicím u soudu nemohla koncentrovat na tenis tak, jak bylo potřeba. "Vika je mimořádně talentovaná hráčka. Jsem nadšeny, že se vrátila na kurty a respektuji její rozhodnutí, že rodina je na prvním místě. Rozhodl jsem se svou trenérskou kariéru posunout dál, zatímco bude řešit svůj soukromý život," vysvětloval Joyce v prohlášení.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori