Hlavní obsah

Šafářová a Kvitová se dočkaly ocenění. Opět od soupeřek

Lucie Šafářová a Petra Kvitová dostaly čtvrtý rok po sobě stejné ocenění od ostatních tenistek. Šafářová získala Peachy Kellmeyer Player Service Award za práci ve prospěch hráček, Kvitová obdržela Karen Krantzcke Sportsmanship Award za fair play a příkladné chování na kurtu i mimo něj.

Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Petra Kvitová

Článek

Třicetiletá Šafářová je už čtvrtým rokem laureátkou ceny především díky své práci v hráčské radě, jejíž členkou je od roku 2009. "Znovu je to pro mě velká pocta, být oceněna svými kolegyněmi. Mám z toho velkou radost," uvedla pětinásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře.

Kvitová získala cenu za sportovní chování dokonce už popáté za sebou a pošesté z posledních sedmi let. "Letos je to pro mě o to cennější, že jsem vynechala první polovinu sezóny," připomněla sedmadvacetiletá Češka, že se na WTA Tour vrátila po prosincovém zranění ruky z přepadení až v závěru května na Roland Garros. "Jsme bojovnice, jsme soupeřky, ale na druhou stranu jsme také kolegyně. Proto je pro mě nejdůležitější respekt," dodala dvojnásobná wimbledonská vítězka.

Reklama

Související témata: