Hlavní obsah

Berdych - Šátral 4:6, 2:6Berdych prohrál se Šátralem. A hned dvakrát. Kvitová a Plíšková nezaváhaly

Tenista Tomáš Berdych překvapivě prohrál v extralize s Janem Šátralem 4:6, 2:6. Stejný soupeř se v souboji s českou jedničkou radoval ještě jednou. Společně s Janem Mertlem vyhrál ve čtyřhře 6:2, 6:3, Berdych měl při tomto utkání po boku Němce Petera Gojowczyka. Sparta však nakonec i díky Petře Kvitové porazila podle očekávání pražského rivala I. ČLTK 6:3. V druhé semifinálové skupině uspěl obhájce titulu z Prostějova, který si poradil s Přerovem rovněž 6:3 na zápasy.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Karolína Plíšková (na snímku) z Prostějova při extraligovém utkání s Karolínou Muchovou z Přerova.

Článek

První bod Sparty získala Kvitová výhrou nad Terezou Martincovou 6:2 a 6:4. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová přidala pro klub ze Stromovky také vítězný pátý bod, když s Kateřinou Siniakovou vyhrály čtyřhru.

O překvapení dne se postaral hráč I. ČLTK Šátral. Až 349. tenista žebříčku ATP zdolal 6:4 a 6:2 světovou devatenáctku Berdycha. "Sedlo mi to úplně extrémně. Ze začátku mě Berďa mačkal, ale ustál jsem to. Dobře jsem servíroval a nejdůležitější byl return jeho druhého servisu," řekl Šátral webu tenisovysvet.cz.

"Vždycky se říká, že je nejlepší začínat u sebe, a to bude platit. Po dlouhé době jsem se vrátil do zápasového rytmu a je to něco jiného. Mám před sebou obrovský kus práce, než sezona začne," řekl Berdych.

Naposledy hrál na začátku října, pak sezonu ukončil kvůli problémům se zády. "Jsem na tom dobře, což je nejdůležitější zpráva, že tělo drží. Dalo se do pořádku a jsem v plném tréninku," řekl.

Body Sparty vedle Kvitové ve dvouhrách přidali Siniaková, Petr Michnev a Němec Peter Gojowczyk.

Prostějovský celek, který může získat desátý titul v řadě, táhla Karolína Plíšková. Světová čtyřka přehrála za pomoci devíti es Karolínu Muchovou 6:3 a 6:4 a získala čtvrtý bod domácího týmu. "Řekla bych, že to bylo solidní," hodnotila Plíšková. Následně zajistila i vítězný bod, ve čtyřhře uspěly v páru s Terezou Smitkovou.

Spolu s Karolínou Plíškovou za Prostějov bodovali Adam Pavlásek, Barbora Štefková a Slovák Norbert Gombos. Naopak česká dvojka Jiří Veselý prohrál ve dvou setech s Uzbekem Denisem Istominem.

V neděli se v pražské skupině střetne I. ČLTK Praha s Libercem a v prostějovské Přerov s Říčany. V pondělí se skupiny dohrají zápasy Sparty s Libercem a Prostějova s Říčany, vítězové skupin se utkají ve středu 20. prosince ve finále.

Tenisová extraliga smíšených družstev - semifinálové skupiny:
Skupina v Praze (na Spartě):
Sparta - I. ČLTK 6:3
Kvitová - Martincová 6:2, 6:4
Michnev - Krstev 3:6, 6:3, 6:4
Berdych - Šátral 4:6, 2:6
Jaloviec - Rodionov 6:7, 7:5, 3:6
Siniaková - Malečková 6:3, 6:3
Gojowczyk - Mertl 6:3, 7:6
Kvitová, Siniaková - Martincová, Malečková 7:5, 6:1
Berdych, Gojowczyk - Mertl, Šátral 2:6, 3:6
Rikl, Vocel - Rodionov, Štyler 7:6, 6:0
Skupina v Prostějově:
Prostějov - Přerov 6:3
Štefková - Nosková 6:2, 6:4
Pavlásek - Poljak 6:4, 6:7, 7:5
Kovalík - Puetz 6:7, 6:7
Gombos - Travaglia 7:6, 7:6
Karolína Plíšková - Muchová 6:3, 6:4
Veselý - Istomin 5:7, 4:6
Karolína Plíšková, Smitková - Muchová, Voráčová 6:4, 6:0
Pavlásek, Gombos - Puetz, Travaglia 6:3, 1:4 skreč pro Přerov
Veselý, Kolář - Istomin, Poljak bez boje pro Prostějov

Reklama

Související témata: