Hlavní obsah

Další dobrý skutek. Tentokrát tenisová hvězda nadělila předčasný dárek malým dětem

Požega/Praha

Jeho srdce je ze zlata. Novak Djokovič není jen vynikajícím tenistou, ale také rád dělá dobré skutky. Vítěz dvanácti grandslamů se věnuje charitě, finančně podporuje své nástupce a nyní udělal radost malým dětem. Bývalá světová jednička totiž dala sto tisíc dolarů na přestavbu jejich mateřské školky v srbském městě Požega.

Foto: Profimedia.cz

Novak Djokovič.

Článek

Sto tisíc dolarů z Nadace Novaka Djokoviče bylo použito na nová okna a dveře, na opravu kanalizace a na vymalování stěn a stropů jasnými barvami. Tři sta dětí ve věku od tří do pěti let tak pár dní před Vánoci dostalo předčasný dárek, když se jejich zrekonstruovaná školka opět otevřela.

„Jsme rádi, že Nadace Novaka Djokoviče podpořila naše úsilí, abychom pozitivně ovlivnili život dětí a poskytli jim to nejlepší. Společně jsme vytvořili útulné prostředí, kde se budou rozvíjet, učit se a hrát si se svými kamarády,“ cituje web Foundation Novak Djokovic.org slova starosty města Požega.

Vítěz dvanácti grandslamů se charitě věnuje už dlouho a tato školka je již několikátou, které bývalá světová jednička prostřednictvím své nadace pomohla. Letos Djokovič v Srbsku otevřel restauraci, v níž dostanou chudí lidé jídlo zadarmo. Finančně podporuje svého krajana Filipa Krajinoviče i osmiletého Mihaila Topiče, který je podle odborníků velmi talentovaný a přezdívá se mu Malý Nole.

Třicetiletý Djokovič ukončil letošní sezónu už v létě kvůli bolavému loktu. Nyní je už fit a připravuje se s novým koučem Radkem Štěpánkem a legendárním Andrem Agassim. Jeho první start po zranění je ohlášen už na konec prosince, kdy by si měl představit na exhibičním turnaji v Abú Zabí.

Reklama

Související témata: