Hlavní obsah

Serena Williamsová nebude obhajovat titul na Australian Open

New York

První grandslamový turnaj roku přišel o další hvězdu. Tenistka Serena Williamsová se odhlásila z Australian Open a nebude v Melbourne obhajovat titul. Šestatřicetiletá Američanka, která na začátku září přivedla na svět dceru Alexis Olympii, se ještě necítí dostatečně připravená na to, aby na úvodním grandslamovém podniku sezóny předvedla stoprocentní výkon.

Foto: Satish Kumar, Reuters

Serena Williamsová při návratu po mateřské pauze na exhibici v Abú Zabí.

Článek

První zápas po porodu na exhibici v Abú Zabí na konci prosince bývalá světová jednička prohrála, Jeleně Ostapenkové z Lotyšska podlehla 2:6, 6:3, 5:10. "Poté, co jsem odehrála první zápas po porodu, jsem si uvědomila, že ačkoliv jsem super blízko, nejsem ještě tam, kde bych sama chtěla být," uvedla Williamsová v prohlášení na snapchatu.

Bývalá světová jednička naposledy hrála právě v Melbourne, kde ziskem 23. grandslamového titulu v kariéře překonala rekord Steffi Grafové. Později vyšlo najevo, že v té době už byla těhotná. "Trenér a můj tým vždycky říkali: Půjdeme na turnaje, až budeš připravená dojít až do konce. Mrzí mě, že vzhledem k tomu musím říct, že jsem se rozhodla letos na Australian Open nestartovat," dodala.

Reklama

Související témata: