Hlavní obsah

Kde by mohly být? Legendární tenista hledá trofeje, aby je mohl prodat

Praha

O bankrotu legendárného tenisty Borise Beckera se ví už dlouho. Padesátiletý Němec by kvůli tíživé finanční situaci rád prodal své trofeje, avšak nějak se mu ztratily a šestinásobný grandslamový vítěz prosí veřejnost, aby mu pomohla s hledáním. „Pan Becker si nemůže vzpomenout, kde jsou,“ stojí v oficiálním prohlášení.

Foto: Handout, Reuters

Boris Becker (vlevo) po boku známého šéfkuchaře Gordona Ramsayho na letošním Australian Open.

Článek

Třikrát vyhrál Boris Becker slavný Wimbledon, dvakrát Australian Open a jednou US Open. K tomu do své sbírky během kariéry přidal tři trofeje pro vítěze Turnaje mistrů, dvě pro vítěze Davisova poháru a také zlato z olympijských her v Barceloně, které získal ve čtyřhře spolu s Michaelem Stichem.

Někteří by si tuto cennou sbírku pečlivě hlídali, bývalá světová jednička by však ráda nějaké trofeje prodala. Padesátiletý Becker se totiž dostal do finančních potížích a loni mu byl britským soudem vyhlášen dokonce bankrot. Asi se tedy nelze divit, že hledá všechny možné cesty, jak splatit alespoň část z obrovského dluhu.

Vítěz devětačtyřiceti turnajů na okruhu ATP měl v plánu prodat všechny tři wimbledonské trofeje. Teď však zjistil, že mu chybí, a kromě nich se ztratily i obě z Australian Open a olympijské zlato. „Několik trofejí zmizelo a pan Becker si nemůže vzpomenout, kde jsou,“ citovalo BBC oficiální prohlášení.

„Bylo osloveno několik tenisových organizací jako All England Club, Mezinárodní tenisová síň slávy či německý, americký a australský tenisový svaz. Avšak nikdo je nemá.“ A tak se teď legendární tenista obrací na veřejnost a žádá, zda by mu mohla pomoci s hledáním jeho trofejí.

Reklama