Hlavní obsah

Co se děje? Nehraju tak, jak bych chtěl, momentálně to je nemožné, říká Djokovič

Po dlouhých 11 letech se Novak Djokovič musel smířit s tím, že prohrál tři zápasy za sebou. Po loňské půlroční pauze a únorové operaci lokte má daleko k formě, kdy vládl tenisové scéně, a trápení neukončil ani na Masters v Miami. Na turnaji, kde je šestinásobným šampionem, prohrál úvodní zápas s Benoitem Pairem.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Novak Djokovič v Indian Wells.

Článek

Třicetiletý Srb minulou sezónu ukončil už po Wimbledonu. Letos na Australian Open vypadl v osmifinále a po operaci ho před týdnem v Indian Wells zastavil hned na úvod Japonec Taro Daniel. V pátek v Miami rovněž nepřešel ani druhé kolo, když Francouzi Pairemu podlehl 3:6, 4:6.

"Snažím se, ale nejde to. To je celé," posteskl si dvanáctinásobný grandslamový vítěz a bývalý lídr světového žebříčku. V něm vinou vleklého zranění klesl na 12. místo a návrat je pro něj těžší, než čekal. "Samozřejmě, že nehraju tak, jak bych chtěl. Nejsem toho schopen. Momentálně to je nemožné. Prohrál jsem s lepším hráčem," řekl svěřenec Andreho Agassiho a Radka Štěpánka.

V zápase s Pairem, 47. hráčem světa, se držel do stavu 3:3, než si dvakrát prohrál servis. Ve druhé sadě dohnal ztrátu brejku, jenže závěr znovu nezvládl. "Ze začátku jsem se cítil dobře, prvních šest gamů, ale pak mi došla šťáva. On dobře servíroval a ve správný čas vždycky předvedl dobrý úder," shrnul rodák z Bělehradu.

Reklama

Související témata: