Hlavní obsah

Nadal po zranění opět trénuje. Zahraje si už o víkendu v Davis Cupu?

Valencie/Praha

Jeho fanoušci se už nemohou dočkat, až ho opět uvidí na kurtech. A jejich přání by Rafael Nadal mohl splnit už tento víkend během Davis Cupu, který Španělsko odehraje proti Německu ve Valencii. Jednatřicetiletý tenista sice po zranění kyčle ještě není podle slov kouče Carlose Moyi stoprocentně připravený, svému týmu by ale rád pomohl k postupu do semifinále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rafael Nadal.

Článek

Rafael Nadal letos odehrál zatím jediný turnaj. V lednu na Australian Open prošel až do čtvrtfinále, avšak toto utkání musel kvůli poranění kyčle skrečovat. Na kurty se chtěl vrátit na konci února v Acapulku, jenže při jednom z tréninků se zranění opět ozvalo a musel se z turnaje odhlásit.

O nadcházejícím víkendu by už chtěl být s návratem úspěšnější. Jednatřicetiletý tenista by se měl představit v Davis Cupu, které Španělsko sehraje s Německem ve Valencii. „Rafa trénuje teprve týden. Tréninkovou zátěž pomalu zvyšujeme. Musíme si dávat pozor, protože byl zraněný dvakrát ve stejné oblasti,“ uvedl hráčův kouč Carlos Moya na webu express.co.uk.

„Není tedy ještě stoprocentně připravený, ale jeden nebo dva vyhrané zápasy by mu měly pomoci. Davis Cup je pro nás velkou motivací. Zároveň ale víme, že nás teď čeká měsíc a půl bez přestávky, a proto nechceme návrat uspěchat,“ vysvětloval s tím, že je před jeho svěřencem nejdůležitější část sezóny.

Vítěz šestnácti grandslamů bude na své oblíbené antuce obhajovat body za loňské vítězství na turnajích v Monte Carlu, Barceloně, Madridu a na French Open. Kromě toho bude bojovat o udržení se na tenisovém trůně, neboť před Rogerem Federerem má náskok pouhých sto bodů. Fenomenální Švýcar ale stejně jako loni antukovou část sezóny vynechá.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori