Hlavní obsah

Proč nechce Lendla? Tenisový supertalent promluvil o legendě

Monte Carlo/Praha

Už dlouho se mu předvídá velká budoucnost, v pouhých dvaceti letech je světovou čtyřkou, ale od průlomu na absolutní vrchol v podobě zisku grandslamového titulu či rozbití dvojvládí Roger Federer - Rafael Nadal je zatím německý mladík Alexander Zverev stále poměrně daleko. Poslední krůček v jinak skvěle rozjeté kariéře měl podle nedávných spekulací zařídit v roli superkouče Ivan Lendl, jenže toto řešení se minimálně na čas odkládá.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Německý tenista Alexander Zverev zatím s Ivanem Lendlem spolupracovat nehodlá.

Článek

Spekulace utnul na turnaji v Monte Carlu sám Zverev. „Můj fitness kouč Jez Green je s Lendlem výborný kamarád. Já sám s ním udržuji dobré vztahy, ale žádné diskuze (ohledně koučování) jsem s ním nevedl," odmítal rodák z Hamburku.

Právě Lendl, jenž dříve pomohl Andymu Murraymu k zisku premiérového grandslamového titulu a pozici světové jedničky, by se pro Zvereva mohl jevit jako ideální volba.

„Možná v budoucnu si to umím představit, ale nyní ne," dodal vítěz šesti turnajů ATP.

Bez dvou centimetrů dvoumetrový ranař se před dvěma měsíci rozešel s jiným superkoučem Juanem Carlosem Ferrerem, bývalou světovou jedničkou. Od té doby jej znovu trénuje otec.

„Mám nejlepšího kouče, který momentálně na tour je. Vychoval dva hráče prakticky z ničeho. Jeden vyhrál dva tituly z turnajů Masters už ve dvaceti letech. Druhý má zcela jinou hru, je levák, hraje především servis-volej a po zraněních se prosadil do první třicítky. Myslím si, že s koučem můžu být spokojený," vyzdvihl zásluhy svého otce, jenž vedl i méně slavného bratra Mischu.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori