Hlavní obsah

Výbuch Plíškové v Římě? Hrdlička snoubenku hájí, zastává se jí i grandslamová vítězka

Řím/Praha

Výbuch české tenistky Karolíny Plíškové po fatálním selhání rozhodčích v koncovce dramatického duelu druhého kola v Římě, který s Řekyní Marií Sakkariovou prohrála 6:3, 3:6, 5:7, vzbudil velké pozdvižení a rozdílné reakce. Zastání našla především u svých nejbližších.

Výbuch vzteku Karolíny Plíškové v Římě

 
Článek

„Tohle je to nejhorší, co jsem na okruhu viděla. Doufám, že tahle paní Marta Mrozinska už nikdy nebude rozhodovat můj nebo Karolínin zápas," reagovala pobouřeně sestra české jedničky Kristýna Plíšková.

Její dvojče Karolína v rozhodující třetí sadě středeční bitvy za stavu 5:5 a shoda při svém servisu smečí ukončila výměnu. Míček poslala ještě před postranní čáru, jenže lajnová rozhodčí k překvapení většiny na kurtu zahlásila aut. Sudí ale nenašla otisk míčku a neviděla ho ani umpirová, takže platil původní verdikt.

Na světovou pětku velká křivda a nával emocí těžce dolehly, rychle prohrála svůj servis a následně celý zápas. Vztek si následně vybila raketou na plastové výplni stojanu rozhodcovského posedu, do něhož vytloukla díru.

Stopu ani nehledaly?

„Vzhledem k situaci bych reakci vůbec nehodnotil. Každej, kdo někdy sportoval, se do toho dokáže vžít. Následky by se měly nést hlavně za takovou chybu na této úrovni," bránil svoji snoubenku na sociálních sítích hráččin manažer Michal Hrdlička, jenž se v hledišti hlasitě rozčiloval.

Kritický moment si také vysvětloval s přivolanou supervizorkou, která však na původním rozhodnutí nic nezměnila. „Mně supervizorka řekla, že pokud je zahlášenej aut a pak rozhodčí neobjeví stopu, platí původní rozhodnutí. Tu stopu ani moc nehledaly, neomluvitelný selhání," rozohňoval se dále.

Každopádně vzteklý výstup přijde Karolínu Plíškovou nejspíš draho, je velmi pravděpodobné, že od WTA přijde pokuta. „Hodně draho vyšla hlavně ta nepochopitelná chyba rozhodčí," pokračoval Hrdlička, jehož mrzelo, že Sakkariová sama nepřiznala, že šlo o dobrý míč.

„Jestli by se někdo za takového stavu zachoval fér, dám ruku do ohně za to, že zrovna Karolína by ten míč soupeřce uznala," byl si jistý manažer.

České hvězdy se zastala i čtyřnásobná grandslamová šampiónka ve čtyřhře Rennae Stubbsová.

„Na kurtu se musí hráč vyrovnat se spoustou věcí, aby zůstal v klidu, ale tenhle verdikt čárové rozhodčí proti Karolíně Plíškové za stavu 5:5 a shoda je tím nejhorším za poslední dobu. Jezdíte po zadku, aby vás nakonec takhle okradli. To není správné! Ona dostane pokutu, ale umpirová sudí nikoliv," napsala Australanka.

Reklama

Související témata: