Hlavní obsah

Arbitráž zvýšila tenistce Erraniové dopingový trest o osm měsíců

Aktualizováno

Mezinárodní sportovní arbitráž CAS zvýšila italské tenistce Saře Erraniové trest za dopingový nález z dvou měsíců na deset. Finalistka French Open z roku 2012 měla při loňské mimosoutěžní kontrole v moči zakázaný letrozol. Proti výši jejího postihu od tenisové federace ITF se odvolala italská antidopingová agentura, která požadovala dvouletý zákaz činnosti.

Foto: Profimedia.cz

Italská tenistka Sara Erraniová si po dopingovém nálezu dlouho nezahraje.

Článek

Jednatřicetiletá Erraniová vysvětlovala dopingový nález kontaminovaným jídlem. Podle bývalé páté hráčky světového žebříčku obsahovaly zakázanou látku matčiny tablety na rakovinu, které jí při přípravě jídla pro celou rodinu spadly do polévky. Přestože se její verze stala na sociálních sítích terčem posměchu, CAS toto vysvětlení přijal, zároveň však uvedl, že na celé situaci nese vinu i sama hráčka.

Pětinásobné vítězce čtyřhry na grandslamových turnajích původní trest skončil 3. října. Pak se Erraniová na kurty vrátila, hrála například i na French Open, kde vypadla v prvním kole. V novém vydání světového žebříčku jí patří 72. místo, nyní ale podle agentury ANSA přijde o všechny body, které od října získala. Její prodloužený trest vyprší 8. února 2019.

Erraniovou nový verdikt CAS překvapil a hluboce zklamal. Není si jistá, zda se bude chtít na kurty vrátit. "Jsem znechucena touto záležitostí," reagovala na twitteru. "Pochybuju, že něco podobného se někdy stalo a řešilo - podle mého skromného názoru - takto hanebným způsobem," uvedla.

Mrzelo ji, že dosavadní úsilí vynaložené na návrat přišlo vniveč. "Už jsem si odpykala sedm měsíců, byla donucena začít znovu z 280. místa žebříčku a drápala se zpátky. A teď mi dali další sankci. Všechno je to holý nesmysl. Nevím, jestli najdu znovu sílu i touhu hrát po tom všem zase tenis," dodala.

Reklama

Související témata: