Hlavní obsah

Tenistky přivítají ve finále Fed Cupu Američanky opět na tvrdém povrchu

Aktualizováno

České tenistky zvolily pro finále Fed Cupu proti Američankám osvědčený tvrdý povrch. Hrát se bude v pražské O2 areně 10. a 11. listopadu, o dějišti bylo jasno už dříve.

Foto: Sport.cz

Český fedcupový tým před duelem s Německem - Kateřina Siniaková, Karolína Plíšková, Petr Pála, Petra Kvitová, Barbora Strýcová.

Článek

"O povrchu jsem se radil s hráčkami a volba padla na osvědčený tvrdý povrch Novacrylic Ultracushion, na kterém jsme hráli naposledy v únoru první kolo proti Švýcarkám," uvedl kapitán Petr Pála, který svůj výběr povede za jedenáctým titulem.

"Pokud jde o místo, byla volba jednoznačná, v Česku není jiná hala, ve které by se finále mohlo hrát. Z minulosti dobře víme, jak to ve vyprodané O2 areně vypadá, a už dnes se proto těšíme na atmosféru plného hlediště," dodal Pála.

Američanky mají fedcupových trofejí osmnáct a v Praze ji na podzim budou obhajovat. Ve vzájemné bilanci s ČR jasně vedou: z dvanácti soubojů vyhrály deset.

Poděkování skupině Škwor

V Praze se nicméně českým tenistkám daří. Naposledy tam porazily v únoru Švýcarsko a úspěšné byly v největší české hale i v bojích o titul. Petra Kvitová a spol. před pražským publikem slavily triumfy ve finále nad Ruskem (2015), Německem (2014) a Srbskem (2012).

Kapacita O2 areny bude 15 000 míst."Trochu modifikujeme vestavbu tribun ve spodním patře, aby byly ochozy kompaktnější. Zahájení předprodeje je naplánováno po prázdninách v prvním zářijovém týdnu," uvedl v tiskové zprávě za organizátory majitel pořádající agentury Česká sportovní Miroslav Černošek.

Poděkoval také hudební skupině Škwor za uvolnění haly, neboť měla na listopadový termín finále Fed Cupu dlouhodobě O2 arenu zamluvenou. "Ale velmi ochotně se s námi domluvila na změně termínu a svůj koncert posunula," doplnil Černošek.

Reklama

Související témata: