Hlavní obsah

Veslařky Antošová s Fleissnerovou postoupily do finále SP

Rotterdam
Aktualizováno

Lenka Antošová s Kristýnou Fleissnerovou postoupily na dvojskifu do finále Světového poháru ve veslování v Rotterdamu. České reprezentantky v Nizozemsku ovládly téměř s dvousekundovým náskokem rozjížďku a využily tak menšího počtu startujících ve své disciplíně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dvojskif žen Lenka Antošová (vpravo) a Kristýna Fleissnerová.

Článek

Vítězně vstoupili do programu závěrečného dílu SP i skifaři Ondřej Synek, Miroslava Topinková a dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil, Lukáš Helešic. Podle původních kritérií měl Synek postoupit do čtvrtfinále a Topinková i Podrazil s Helešicem do semifinále.

Nakonec však mají všichni jistou účast v semifinále, neboť se Mezinárodní veslařská federace rozhodla upravit postupový klíč a s ohledem na podmínky byly klíčové dosažené časy. Skifařům byly zároveň zrušeny čtvrtfinálové jízdy. Zajetý čas nakonec do semifinále pomohl i dvojskifu lehkých vah Jan Cincibuch, Jiří Šimánek.

Dvojka bez kormidelnice Anna Žabová, Lucie Žabová i čtyřka bez kormidelníka Matěj Tikal, Matyáš Klang, Petr Melichar, Matěj Mach se v sobotu představí v opravách.

Dvojka bez kormidelníka lehkých vah Jan Hájek, Jiří Kopáč vstoupí do programu SP až v sobotu. Podle původního časového rozpisu měli jet takzvaný testovací závod, do jejich kategorie se totiž přihlásily jen čtyři posádky a všechny tak mají jistou účast ve finále. Podle všeho však pojedou rovnou finále.

Reklama

Související témata: