Hlavní obsah

Štěpánek a Volf chystají doma odvetu

PRAHA

Možnost oplatit slovenským bratrancům Škantárovým porážku z boje o zlato na nedávném mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši cítí při pražském Světovém poháru vodních slalomářů nejlepší čeští deblkanoisté Ondřej Štěpánek s Jaroslavem Volfem.

Foto: Petr Cihelka

Deblkanoisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem

Článek

„Máme jim co vracet. Do finálové jízdy jsme šli na Evropě se solidním náskokem a o titul přišlu rozdílem pouhých 35 setin sekundy. Nyní bychom ale podobně jako oni chtěli využít výhodu znalosti domácí vody," říká háček Volf, pro nějž vzestup slovenské dvojice není překvapením. „Škantárovci rostou neustálým srovnáváním s bratry Hochschornerovým,  letos je začali už i porážet. Nesjou to sice takové hrany, ale dokážou jet dynamicky."

V Tróji na ně chtějí ale vyzrát. „Určitě zkusíme něco vymyslet.Nenazýval bych to ale pomstou, půjde spíš o odvetu za ten Liptovský Mikuláš," usmívá se Štěpánek, který se těsně před evropským šampionátem pral s nemocí a dokonce musel brát antibiotika. „I proto jsme nakonec přijali i to stříbro jako dobrý výsledek," doplňuje háček.

Nyní podobná viróza potrápila Volfa, jenž proležel poslední čtyři dny v posteli. „Asi jsem na něj něco prsknul," krčí rameny Štěpánek. „Po návratu ze Slovenska mě začalo škrábat v krku, nemohli jsme tak jet ani víkendový závod Českého poháru," přiznává Volf.

Vinou nemoci úřadující mistrři světa v kategorii C2 neseděli přes týden v lodi a první trénink plánují až na úterý. „Nemělo by to pro nás být handicapem, důležité bude být v pohodě koncem týdne," říká Štěpánek. „Také myslím, že to nebude velký problém, kanál v Tróji dobře známe a daří se nám tam," tvrdí Volf se vzpomínkou na loňský světový titul.

Světový pohár odjedou vodní slalomáři v bleskovém tempu a v polovině srpna část české reprezentace vyrazí na předolympijský test do Číny. „My tam ale nejedeme, kvůli pěti dnům tréninku na divoké vodě pro olympiádu si nechceme složitým cestováním narušit přípravu na zářijové MS v Brazílii. Doufám, že se do Číny dostaneme na jaře příštího roku," tvrdí Volf.

Reklama