Hlavní obsah

Prskavec vyhrál i domácí anketu na divoké vodě

Olomouc

Kajakář Jiří Prskavec byl v sobotu v Olomouci vyhlášen nejlepším českým sportovcem na divoké vodě a ziskem dalšího ocenění ještě vyšperkoval úspěšný rok. Stal se v něm slalomářským mistrem světa, vyhrál hodnocení Světového poháru a je světovou jedničkou. Na konci října už díky tomu ovládl svazovou anketu Kanoista roku, v níž měl vedle sjezdařů konkurenci i mezi závodníky na "rovné" vodě.

Foto: Martin Hladík, kanoe.cz

Kajakář Jiří Prskavec na olympijské trati v Tokiu. (ilustační foto)

Článek

Mezi vodáky závodícími v peřejích zvítězil před dalším slalomářem a konkurentem z disciplíny K1 Vítem Přindišem, který se letos stal mistrem Evropy. Třetí skončila nejlepší současná sjezdařka Martina Satková.

Prskavec ocenění osobně nepřevzal, protože už v minulém týdnu zahájil tříměsíční soustředění v Austrálii. "Ocenění si moc vážím. Mrzí mě, že jsem se tak pozitivní akce nemohl zúčastnit, ale v letošním roce jsem dal přednost přípravě na olympijskou sezonu," vzkázal bronzový medailista z poslední olympiády v Riu de Janeiro.

Do síně slávy byl v Olomouci uveden Jaroslav Pollert, čestný předseda Českého svazu kanoistů a viceprezident evropské asociace ECA.

Reklama

Související témata: