Hlavní obsah

Shanteau už po operaci myslí na brzký návrat do bazénu

ATLANTA

Americký plavec Eric Shanteau se sotva týden po operaci rakovinového nádoru na varleti těší, že by do 14 dnů mohl začít s tréninkem v bazénu. Po startu na olympijských hrách je jeho novým cílem účast na mistrovství světa v příštím roce v Římě, po kterém podle svých slov nejspíš ukončí kariéru. Nyní se čtyřiadvacetiletý prsař zotavuje po zákroku v domě svých rodičů poblíž Atlanty.

Článek

"Všechno proběhlo dobře a velmi hladce. Nejsem sice ještě zpět na vrcholu sil, ale blížím se tomu. Ta nejhorší část je, doufám, za mnou," uvedl Shanteau v prvním rozhovoru po operaci s agenturou AP. Přiznal nicméně, že je připraven ihned podstoupit další léčebné procedury, jako je chemoterapie, pokud vyšetření krve odhalí v jeho těle další stopy rakovinových buněk.

S cílem podpořit i další pacienty trpící rakovinou zprovoznil Shanteau novou internetovou stránku www.ericshanteau.net, která dokumentuje plavcův příběh. Už také oslovil kvůli budoucí spolupráci nadaci slavného cyklisty Lance Armstronga, který po překonání stejné nemoci vyhrál sedmkrát Tour de France.

Shanteau se řídí heslem "Co tě nezabije, to tě posílí". "Snažím se vzít si z toho všeho jen to dobré, než abych se soustředil na to špatné," dodal.

Shanteau měl být operován už před olympiádou v Pekingu, kvůli startu na hrách však zákrok odložil oproti doporučení lékařů až po návratu z Číny. V Pekingu si vytvořil na prsařské dvoustovce osobní rekord a finále mu uniklo o 13 setin.

Reklama