Hlavní obsah

Plavec bojoval o život, při tréninku prchal před žraloky

Sant Feliu de Guíxols\Praha

Pořádně horké chvíle prožil začátkem týdne španělský paralympijský plavec Schrenck Martínez. Během tréninku u města Sant Feliu de Guíxols na pobřeží Costa Brava kolem něj kroužili dva žraloci. Devatenáctiletého mladíka před neštěstím zachránilo volání jeho pozorné matky.

Foto: Sport.cz

Paralympijský plavec Schrenck Martínez narazil během tréninku na žraloky. Zdroj: Instagram @ariel_schrenck

Článek

Podle místních médií byl Martínez zhruba 100 metrů od pláže, když ho na hrozící nebezpečí upozornilo zběsilé volání jeho matky. „Ječela jako by se úplně zbláznila. Zaslechl jsem, jak křičí, že ve vodě jsou žraloci," popsal paralympionik děsivé chvíle.

„Moje tělo v tu chvíli začalo děsně panikařit a já jsem začal plavat jako blázen," popsal Martínez incident s nevítaným tréninkovým doprovodem. „Nejsem teď úplně v nejlepší formě a málem jsem u toho umřel, dal jsem do toho ale úplně všechno," řekl sportovec reportérům televizní stanice Antena 3 Deportes.

Podle místních médií video celého incidentu zachytila kamera pobřežní stráže. Podle záchranářů měřili žraloci něco kolem osmi metrů a jednalo se o Žraloka velikého, který se u španělských břehů vyskytuje velmi vzácně.

Reklama

Související témata: