Hlavní obsah

Kanoista se připravuje na olympiádu, trénovat musí ale v bazénu přítelkyně

Buenos Aires/Praha

Své plavidlo připoutal k palmám a pilně se připravuje na olympiádu. Argentinskému kanoistovi Sebastiánovi Rossimu pandemie koronaviru narušila plán přípravy na vrcholnou akci jeho kariéry. Na nové podmínky se ale adaptoval - pádluje v bazénu své přítelkyně.

Argentinský kanoista trénuje na olympiádu v zahradním bazénku u přítelkyněVideo: Reuters

 
Článek

Osmadvacetiletý Rossi vymyslel způsob, jak se na kánoi připravovat na zahradě. Své plavidlo jednoduše přivázal k palmám u bazénu, a trénovat tak může bez nutnosti pohybu po veřejnosti.

Podmínky to podle něj sice nejsou ideální, ale lepší než nic. Jižní Amerika je novým ohniskem pandemie nemoci covid-19. V Argentině je nyní nakaženo asi 22 000 osob a v zemi platí restriktivní opatření o pohybu osob.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Postales de cuarentena⚡ @gettyimages @gettyimageslatam @marceloendelli

Příspěvek sdílený Sebastián Rossi 🛶 (@sebas.rossi),Čen 8, 2020 v 11:11 PDT

„Máme štěstí, že máme bazén. Upravili jsme několik popruhů od jízdního kola, takže můžeme simulovat pádlování proti proudu vody. Je to improvizace, ale lepší než nic," nechal se slyšet pro agenturu Reuters argentinský sportovec.

Rossi debutoval na mezinárodní scéně v roce 2007 na Panamerických hrách, v roce 2019 na stejné akci vybojoval stříbrné medaile. Jeho sen o účasti na olympijských hrách musel být o rok odložen, závodník ale zjevně dělá vše proto, aby se na vrcholné akci představil v nejlepší možné formě.

Reklama