Hlavní obsah

Skifař Synek před Světovým pohárem: Pojedu tak, aby mě soupeři neviděli

PRAHA

První ostrý start na Ondřeje Synka čeká již tento víkend, kdy se ve slovinském Bledu uskuteční první závod Světového poháru ve veslování. Úspěšný český skifař je podle kontrolních závodů ve skvělé formě a doufá, že to potvrdí i mezi světovou špičkou. "Rád bych zajel dobrý výsledek, ze kterého budu mít dobrý pocit. Takže chci vyhrát," prohlásil na tiskové konferenci.

Foto: Sport.cz

Skifař Ondřej Synek

Článek

S přípravou na novou sezónu je sedmadvacetiletý Ondřej Synek spokojený. Na trenažéru si vytvořil osobní rekord, vyhrál české mistrovství na dlouhých tratích a  velkou radost může mít i z kontrolních závodů, kde netradičně startoval proti dvojkám bez kormidelníka. I když skončil poslední, ztráta jedenácti sekund na vítěznou posádku je pro skifaře skvělým výsledkem. Není tedy divu, že se od několikanásobného medailisty ze světových a evropských šampionátů opět čekají cenné kovy.

"Podle časů jsem na tom dobře. Pravda se ale ukáže až o víkendu na Světovém poháru v Bledu," přiznal stříbrný muž z olympiády v Pekingu 2008. "Rád bych zajel dobrý výsledek, ze kterého budu mít dobrý pocit. Což znamená, že chci vyhrát. Pojedu tak, aby mě soupeři neviděli a museli se za mnou otáčet," plánoval dál rodák z Brandýsa nad Labem.

Dilema ohledně lodí

Vzhledem k dlouhé sezóně má Ondřej Synek v plánu startovat i na zářijovém mistrovství Evropy. "Protože se letos světový šampionát uskuteční až na přelomu října a listopadu, rozhodl jsem se jet i na ME do Portugalska. Je důležité, abych nevypadl z formy a nemusel to pak dohánět," vysvětloval čtyřnásobný vítěz Světového poháru, jenž nyní řeší i jeden "problém".

Německý výrobce lodí Empacher dal Synkovi k dispozici nový model skifu a český závodník se může stát až do olympiády v Londýně zdarma členem jeho týmu. "Se stávající lodí jsem spokojený. Velmi dobrá je ale i ta nová," pochvaloval si, jaký má výběr. "Nejspíš s každou odjedu nějaký závod Světového poháru a pak se pro jednu z nich rozhodnu," uzavřel úspěšný skifař.

Reklama