Hlavní obsah

Párová čtyřka a osma jsou v Hamburku bez boje ve finále SP

Dvě české posádky se ve druhém závodě Světového poháru ve veslování v Hamburku představí bez boje ve finálových jízdách. V mužských disciplínách párová čtyřka a osma se totiž sešla v Německu málo početná konkurence. Další čtyři české lodě budou muset o postup do závěrečných nedělních jízd bojovat v sobotních opravách.

Foto: Jiří Koliš

Čtyřka bez muži - Horváth, Karek Neffe, Jan Gruber, Milan Bruncvík. Ilustrační foto

Článek

Nejblíže jedinému postupovému místu do finále dnes byla čtyřka bez kormidelníka Michal Horváth, Milan Bruncvík, Milan Doleček, Jan Gruber, která byla ve své rozjížďce druhá.

Čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník byla třetí, ženská dvojka bez kormidelnice Kateřina Kopecká, Martina Stillerová čtvrtá a dvojka bez kormidelníka Jakub Houska, Jakub Makovička šestá.

Druhý závod SP provázejí obavy z nebezpečné střevní nákazy bakterií E.coli (EHEC), která se po Evropě podle všeho rozšířila ze severu Německa a na jejíž následky už zemřelo 37 osob. I proto do Hamburku například vůbec nepřicestovali veslaři Velké Británie, ze závodu se odhlásili i čeští skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková.

Reklama

Související témata: