Hlavní obsah

Deblkajak Trefil, Davídek byl na ME čtvrtý na kilometrové trati

BĚLEHRAD

Deblkajak Lukáš Trefil, Pavel Davídek obsadil na mistrovství Evropy v Bělehradu čtvrté místo na kilometrové trati. Od medaile českou posádku dělilo 1,128 sekundy, závod vyhráli favorizovaní olympijští vítězové Andreas Ihle s Martinem Hollsteinem z Německa.

Foto: Vít Chalupa

Pavel Davídek a Lukáš Trefil (v lodi vzadu) na trati závodu na 1000 metrů na ME v Bělehradu.

Článek

Páté místo vybojovali deblkanoisté Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem. Titul získali Rusové Alexej Korovaškov s Iljou Pěrvuchinem, za nimiž se ostatní medailisté vešli do 234 tisícin sekundy. Českou dvojici dělilo od bronzu 1,7 sekundy.

Lukáš Koranda na C1 dojel šestý téměř pět sekund za úspěšným obhájcem titulu Sebastianem Brendelem z Německa, zbývající česká loď ve finále na trati 1000 metrů čtyřkajak Ondřej Horský, Jan Souček, Daniel Havel, Jan Štěrba byl při triumfu Portugalska až sedmý.

Z rozjížděk na 200 metrů se žádné české lodi nepodařilo přímo postoupit do finále, v semifinálových jízdách to pak dokázal jen kajakář Filip Šváb. Jiří Heller na C1 a Jana Šebestová s Janou Blahovou na K2 pojedou jen finále B.

Na sprinterské trati se pojede o medaile v neděli. Na programu budou i závody o titul na 500 metrů, v nichž se představí čtyřkajak Anna Adamová, Jana Šebestová, Jana Blahová, Lucie Matoušková a Radoň s Dvořákem, a 5000 metrů, které pojedou Koranda, Souček a Adamová.

Reklama

Související témata: