Hlavní obsah

Thorpe se na motýlkářské stovce nekvalifikoval v SP do finále

SINGAPUR

Pětinásobný olympijský vítěz v plavání Ian Thorpe se při comebacku nekvalifikoval na Světovém poháru v Singapuru do finále na trati 100 metrů motýlek. Slavný Australan obsadil třetí místo ve své rozplavbě a časem 54,09 obsadil celkové jedenácté místo.

Foto: Tim Chong, Reuters

Zklamaný Ian Thorpe.

Článek

"Docela mě to naštvalo," přiznal Thorpe, jenž za nejlepším kvalifikačním časem Keňana Jasona Dunforda zaostal o více než dvě sekundy. "Jsem zklamaný, protože jsem očekával, že budu rychlejší, a také se mi nezdály nějaké věci na mé technice," dodal jedenáctinásobný mistr světa.

Thorpe se v krátkém bazénu v Singapuru vrátil k závodění po pěti letech a v pátečním polohovém závodu na 100 metrů obsadil sedmou pozici.

Devětadvacetiletý Australan se příští týden představí ještě v úterý v Pekingu a o víkendu v Tokiu a doufá, že své časy zlepší. "Pokud v Tokiu nebudu rychlejší, hodně mě to znechutí, protože od sebe v současné době očekávám lepší výkony," uvedl Thorpe, jenž by se v japonské metropoli mohl poprvé po návratu představit na své oblíbené kraulařské trati.

Australská kvalifikace pro olympijské hry v Londýně, kam se Thorpe touží dostat, se koná v březnu v Adelaide.

Reklama