Hlavní obsah

Plavec Micka se chystá na olympijskou sezonu v tureckém Beleku

Kraulař Jan Micka se společně s dalšími elitními českými plavci chystá na olympijskou sezonu v Beleku. Na jihu Turecka cítí, jak se jeho forma zlepšuje. První šanci prodat natrénované kilometry by měl mít v květnu, na kdy je naplánované mistrovství Evropy v Budapešti. V létě by se pak měly uskutečnit odložené hry v Tokiu a Micka má před sebou třetí olympijskou účast.

Foto: ČSPS/Martin Vaňo

Jan Micka ve finále kraulařské patnáctistovky na ME v krátkém bazénu. (ilustrační foto)

Článek

Česká mužská plavecká jednička v Beleku stráví celkem tři týdny. První týden tam Micka byl jako člen Vysokoškolského sportovního centra Victoria, od druhého týdne tam je celá reprezentace. "Ze společného soustředění s Victoria VSC jsem byl opravdu nadšený. Byl tu skvělý kolektiv, který se vzájemně podporoval. Odvedli jsme dobrou práci nejen ve vodě, ale i na suchu. Soustředění s reprezentací navazovalo a udržujeme tady stejnou atmosféru a nadšení do tréninku," uvedl Micka v tiskové zprávě.

Hned to mělo pozitivní efekt. "Po dlouhé době se mi plavalo rychle a hlavně mě plavání bavilo," pochvaloval si šestadvacetiletý český rekordman na 400, 800 a 1500 metrů volným způsobem.

Po chladnějším prvním týdnu se teploty v Turecku dostávají ke dvaceti stupňům. V rozlehlém areálu mají plavci volný pohyb. "Můžeme se vydat například do tělocvičny, zahrát si pinčes nebo něco jiného. Ale většinou je člověk tak unavený z tréninku, že je rád, když si pak jde lehnout a může odpočívat před dalším tréninkem," líčil Micka.

Otec bezmála devítiměsíční Beáty je v intenzivním spojení s rodinou, i když ho od ní dělí dva a půl tisíce kilometrů. "S rodinou si volám každý den, hlavně ve chvílích, když je mi nejhůř. Naštěstí v partnerce a Beátce najdu oporu a dokážou mě rozveselit," pochvaloval si Micka. Jeho partnerkou je Kristýna Machková, dcera Daniela Machka, který před Mickou 34 let držel národní rekord na kraulařské patnáctistovce.

Reklama