Hlavní obsah

Veslařka McBrideová před olympiádou nečekaně ukončila kariéru

Wellington

Trojnásobná mistryně světa ve veslování Zoë McBrideová z Nového Zélandu čtyři měsíce před olympijskými hrami v Tokiu nečekaně ukončila aktivní kariéru. Pětadvacetiletá závodnice získala poslední titul společně s Jackie Kiddleovou na dvojskifu lehkých vah na šampionátu v Rakousku v roce 2019, na olympiádě tak měla novozélandská posádka patřit k hlavním adeptům na zisk zlaté medaile.

Foto: Twitter @NewshubSport

Trojnásobná mistryně světa ve veslování Zoë McBrideová nečekaně ukončila aktivní kariéru.

Článek

"Bylo mi velkou ctí reprezentovat Nový Zéland. Přestože bylo rozhodnutí odejít do (veslařského) důchodu obtížné, dalo mi možnost, abych se zamyslela nad vším, co mi veslování poskytlo," uvedla McBrideová v oficiálním prohlášení. "Jsem hrdá na vše, co jsem ve sportu dosáhla, a těším se na další životní etapu," dodala.

Rodačka z Nelsonu se prosadila mezi juniory i v kategorii do 23 let, v roce 2015 se stala poprvé světovou šampionkou na skifu lehkých vah a titul obhájila i o rok později. Následně začala jezdit i s Kiddleovou v olympijské kategorii na dvojskifu lehkých vah.

"Zoë má za sebou vynikající kariéru a učinila odvážné rozhodnutí odejít do důchodu jako mistryně světa. Já i Jackie ji podporujeme v jejím rozhodnutí a těšíme se, až uvidíme, jak uspěje ve svých budoucích aktivitách," uvedl trenér James Coote. McBrideová se chce věnovat marketingu a zároveň plánuje pomáhat mladým sportovcům.

Reklama