Hlavní obsah

Rychlostní kanoisté budou nakonec bojovat o evropské medaile v Poznani

Aktualizováno

Mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice se letos přece jen uskuteční. Místo Duisburgu, který v polovině dubna o šampionát přišel kvůli nepříznivé situaci s pandemií koronaviru, uspořádá závody Poznaň. V Polsku se bude soutěžit v původně naplánovaném termínu od 3. do 6. června. Oznámila to Evropská kanoistická asociace (ECA).

Foto: Ivana Roháčková

Martin Fuksa za cílem finále kilometru na mistrovství světa v Szegedu.

Článek

Němečtí pořadatelé se museli organizace vzdát, protože místní úřady při aktuální nepříznivé zdravotní situaci konání šampionátu nepovolily. Rychlostní kanoisté by bývali přišli o ME druhým rokem po sobě. Loni byl zrušen šampionát v rumunském Bascově, který byl nejprve odložen z června na říjen a nakonec se nekonal vůbec.

Tentokrát se podařilo na poslední chvíli najít náhradního pořadatele. "Bylo několik kandidátů a ECA se rozhodla přeložit mistrovství Evropy do Poznaně s nadějí, že pandemie už nezpůsobí žádné další problémy," uvedla ECA na svém webu.

Stejné dějiště bude hostit od 24. do 27. června také mistrovství Evropy juniorů a závodníků do 23 let. Mezinárodní sezona v rychlostní kanoistice se má rozběhnout v polovině května Světovým pohárem v Szegedu.

Reklama

Související témata: