Hlavní obsah

Všichni čeští kajakáři a Galušková postoupili do finále SP ve vodním slalomu

Všichni čeští kajakáři a kajakářka Antonie Galušková postoupili do finále Světového poháru ve vodním slalomu v Praze. Velkou sílu potvrdil v Troji domácí mužský kajakářský tým. Semifinále vyhrál Jiří Prskavec před Vítem Přindišem. Vavřinec Hradilek ztratil v závěrečné třetině trati a postoupil s bezmála čtyřsekundovou ztrátou z devátého místa. Naopak vypadla olympionička Kateřina Minařík Kudějová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonie Galušková v cíli finále SP v Troji.

Článek

Úřadující mistr světa Prskavec, který přípravu směřuje k olympijským hrám v Tokiu, předvedl jasně nejrychlejší jízdu i s vypuštěným závěrem. Letošní mistr Evropy Přindiš, jenž jel povněž čiště, na něj ztratil sekundu a půl.

Galušková měla dotek hned na třetí brance a další přidala na jednadvacáté. Díky poměrně rychlému času ztratila 3,22 sekundy na Zwolinskou a pronikla do finálové desítky. Minařík Kudějová přišla o šanci na finále, když nadvakrát projížděla osmnáctou branku. V semifinále byla s osmisekundovou ztrátou šestnáctá. Projevilo se, že formu ladí na OH v Tokiu.

"Je bohužel docela znát, že jsme hodně trénovali a moc jsme se na to nepřipravili. Cítím trochu tuhý ruce, což není v pořádku na ty závody. Mrzí mě, že se to úplně nepovedlo, ale na druhou stranu tohle byl trénikový závod," řekla Minařík Kudějová. Debutantka v seniorské reprezentaci Lucie Nesnídalová obsadila 23. příčku.

Reklama