Hlavní obsah

Australský zpěvák Simpson se neztratí ani v bazénu, o OH zatím bojoval marně

Adelaide

Australský popový zpěvák Cody Simpson dokázal, že je i talentovaný plavec, až k postupu na olympijské hry ale prozatím své tažení nedovedl. Bývalý přítel Miley Cyrusové postoupil na domácí olympijské kvalifikaci do finále na 100 metrů motýlek a vylepšil si osobní maximum na 52,84, k nominaci do Tokia by ale musel obsadit jedno z prvních dvou míst a zaplavat o více než sekundu rychleji.

Foto: Phelan M. Ebenhack, ČTK/AP

Zpěvák a plavec Cody Simpson (druhý zprava) na snímku při sledování zápasu NBA v Orlandu.

Článek

I poslední místo ale bral jako vítězství. "To, že jsem byl ve finále, to je pro mne výkon roku, moje zlatá medaile 2021. Nečekal jsem, že bych mohl být alespoň vzdáleně konkurenceschopný nejméně do roku 2022, 2023," uvedl někdejší talentovaný junior, jenž se ve 13 letech vydal na uměleckou dráhu a prosadil se jako popová hvězda na americké i světové hudební scéně.

Láska k plavání ho ale neopustila a před pěti měsíci zahájil vážný pokus o návrat do špičky i v bazénu. Jeho cílem je účast na olympijských hrách 2024 v Paříži. Ve finále dnes obracel na čtvrtém místě, v závěru ale odpadl. "Víc bych teď ale ani nemohl chtít, pro mě je to jako výhra. Skvělé na plavání je, že ještě ani netuším, kde jsou mé limity," dodal na instagramu, kde ho sledují téměř čtyři miliony fanoušků.

Plavání se teď chce věnovat naplno, připravovat se bude v Brisbane pod vedením trenéra Michaela Bohla. "Momentálně je jako dítě v cukrárně," popsal kouč nadšení nového svěřence do tréninku.

Reklama

Související témata: