Hlavní obsah

Na první olympiádu stylově! Český šampion na loď vměstnal celou republiku

Praha

Vzhled lodě nikdy příliš neřešil. Hlavně, že to jede. Teď se však kvalifikoval na své první olympijské hry do Tokia, a tak se rozhodl pro změnu. Světový pohár na domácí trati v Praze Troji ovládl už na nové lodi, s hodně originálním designem. Procestovat na ní totiž můžete celou republiku. Jedna chybička se mu tam však vloudila.

Foto: Kanoe.cz/Jan Homolka

Kanoista Lukáš Rohan představil originální design lodě pro Tokio

Článek

V červnu v pražské Troji dosáhl na své vůbec první umístění ve Světovém poháru a hned vystoupal na ten nejvyšší stupínek. Jel přitom na nové lodi, se kterou se teprve sžívá před startem na olympijských hrách v Tokiu.

Vzhled lodě přitom nikdy neřešil, vždyť dokud neudělá „eskymáka" nebo nevyleze na souš a nehodí ji přes rameno, nikdo ji příliš nevidí. Teď se rozhodl pro změnu. Vlajka mu přišla jen jako symbol, který mu nestačil. Při svém cestování po Česku na začátku pandemie si uvědomil, kolik krásných míst v republice je, a tak vznikla celá myšlenka.

Foto: Kanoe.cz/Jan Homolka

Kanoista Lukáš Rohan představil originální design lodě pro Tokio

Dno lodě se proměnilo v takovou cestovatelskou mapu, najdete na ní Sněžku, Praděd, Ještěd, horu Říp nebo vítkovické ocelárny. Rohan se rozhodl na lodi představit i svá oblíbená místa. „Jedno z mých nejoblíbenějších míst v Česku je vodní nádrž Lipno, především část Vltavy přímo pod ní," uvedl.

Foto: Kanoe.cz/Jan Homolka

Kanoista Lukáš Rohan představil originální design lodě pro Tokio

Na pozadí pamětihodností chtěl mít částečně vlajku, kterou tam barevně opravdu má, jenže jejich seřazení odpovídá spíše vlajce Ruska. Chybička se vloudí. Krom ní se na loď ukrylo i něco, co je známé jen Rohanovi. „Na lodi je schované i jedno překvapení, ale to si nechám pro sebe," řekl tajemně.

Přinese nový design Lukáši Rohanovi v Tokiu štěstí?

Reklama