Hlavní obsah

Olympijští medailisté Prskavec i Rohan na domácí tituly nedosáhli

Olympijští medailisté ve vodním slalomu Jiří Prskavec a Lukáš Rohan na domácí tituly nedosáhli. Stříbrný kanoista z Tokia Rohan skončil na Lipně druhý za Tomášem Rakem, vítěz mezi kajakáři Prskavec až čtvrtý. Kategorii kajakářů ovládl překvapivě Jakub Krejčí, mezi ženami triumfovala Kateřina Minařík Kudějová. Páté prvenství na kanoi vybojovala Tereza Fišerová.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Jiří Prskavec dojel až na čtvrtém místě (archivní foto)

Článek

Vítěz kvalifikace Prskavec dlouho mířil za čtvrtým titulem, ale v dolní části trati chyboval na dvou protivodných brankách, a přestože si nepřipsal dotyk, na Krejčího ztratil téměř sekundu a půl. Lepší byli i druhý Vít Přindiš a třetí Ondřej Tunka.

rejčí na Lipně navázal na týden starý titul mistra Evropy do 23 let ze slovinského Solkanu. "Na startu jsem byl docela nervózní, protože jsem věděl, že ta trať není stavěná přímo na mě, ale pak jsem se na vodě cítil dobře, takže super. Po mistrovství Evropy jsme měli ještě náročné tréninky, což očividně bylo dobré," uvedl v nahrávce pro média Krejčí, který v červenci vyhrál v kategorii do 23 let i mistrovství světa.

Premiérový titul pro Raka

Premiérový titul slavil stejně jako Krejčí i kanoista Tomáš Rak, jemuž k prvnímu místu pomohl Rohanův šťouch. "V cíli jsem si myslel, že to ani nebude medaile, protože si uvědomuju, že jsem tam udělal několik chyb, ale asi jak ta trať byla těžká, tak to stačilo," řekl Rak.

Počtvrté v řadě a celkově popáté triumfovala na kanoi Fišerová, na kajaku skončila třetí. "Jelo se mi dobře, kvalifikační jízdy nebyly úplně ideální, ale ve finále jsem do toho naskočila po hlavě a jsem s jízdou hrozně spokojená," uvedla Fišerová, jež se minulý týden na ME rozloučila s mládežnickou kategorií ziskem tří zlatých a jedné bronzové medaile. V týdnu pak trénovala v dějišti blížícího se seniorského MS v Bratislavě.

Druhý domácí titul v kategorii K1 získala po pěti letech další olympionička Minařík Kudějová, jež nezávodila od nevydařeného vystoupení v Tokiu, kde nepostoupila do finále. "Přijde mi to, že jsem závodila před strašně dlouhou dobou. Až jsem byla před hlídkami nervózní, protože pauza byla docela dlouhá. Ale nakonec se mi jezdilo dobře, myslím, že už to tady máme najeté, a je paráda zase jezdit na takové vodě," pochvalovala si přírodní trať.

Mistrovství ČR ve vodním slalomu v Lipně nad Vltavou (Českokrumlovsko):
Muži:
K1:
1. Krejčí (Dukla Brandýs nad Labem) 103,18 (0 tr. sekund)
2. Přindiš -0,93 (0)
3. Tunka -1,10 (0)
4. Prskavec (všichni USK Praha) -1,37 (0).
C1:
1. Rak (Dukla) 113,17 (0)
2. Rohan (USK) -1,17 (2)
3. Heger (Dukla) -5,16 (6).
Ženy:
K1:
1. Kudějová 114,45 (0)
2. A. Hilgertová (obě USK) -3,04 (0)
3. Fišerová (Dukla) -4,59 (0).
C1:
1. Fišerová 118,07 (0)
2. M. Satková (obě Dukla) -1,30 (0)
3. Říhová (USK) -7,69 (2)

Reklama

Související témata: